🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Laulaja, kevyt musiikki

Samankaltaiset ammatit: Äänimestari Äänenjohtaja Dramaturgi

Kevyen musiikin laulajat esittävät esimerkiksi iskelmä- tai rockmusiikkia. He esiintyvät joko oman yhtyeensä kanssa tai vierailevina artisteina. Osa laulajista työskentelee taustalaulajina keikoilla ja studioissa. Laulajan työhön kuuluu konsertointia, keikkailua ja harjoituksia sekä äänityksiä studioissa. Laulajalta vaaditaan laulu- ja esiintymistaitoa sekä

Lue lisää ammatista Laulaja, kevyt musiikki

Kevyen musiikin laulajat esiintyvät tanssilavoilla, ravintoloissa, konserttilavoilla, yksityistilaisuuksissa jne. Laulajat esiintyvät useimmiten oman yhtyeensä kanssa, mutta toisinaan myös vierailevina artisteina toisessa yhtyeessä.

Kevyeen musiikkiin luetaan mm. iskelmämusiikki, jazz, pop, rock ja nykykansanmusiikki. Riippuu artistin ja yhtyeen

Lue lisää ammatista Laulaja, kevyt musiikki

Laulajat ovat esiintyviä taiteilijoita, jotka työskentelevät pääsääntöisesti freelanceina tai yrittäjinä. Monilla laulajilla on toinen työ tai sivutöitä laulamisen ohella.

 

Kevyen musiikin laulajien koulutustausta vaihtelee. Jotkut laulajat ovat päässeet alalle pelkän lahjakkuuden avulla. Kouluttamatonkin laulaja tarvitsee usein uransa varrella koulutusta pitäessään huolta äänestään.

Laulun opetusta järjestävät esimerkiksi toisen asteen ammatilliset oppilaitokset (konservatoriot), ammattikorkeakoulut ja Sibelius-Akatemia.

Toisen

Lue lisää ammatista Laulaja, kevyt musiikki
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset