🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Näyttelijät ovat esiintyviä taiteilijoita, jotka työskentelevät teattereissa sekä televisio- ja elokuvaproduktioissa. Työhön kuuluu rooliin perehtymistä, harjoituksia ja esityksiä tai kuvauksia. Näyttelijältä vaaditaan kykyä eläytyä erilaisiin rooleihin, persoonallista esiintymistä ja yhteistyötaitoja.

Näyttelijät ovat taiteilijoita, jotka esiintyvät teatterin lavalla, elokuvissa tai tv-sarjoissa. Näyttelijät ovat teatterin sekä elokuvan näkyvimpiä ammattilaisia. Monet näyttelijät ovat myös julkisuudessa hyvin tunnettuja henkilöitä.

Teattereissa ohjaaja ja teatterinjohtaja päättävät keitä käytetään taiteellisissa tehtävissä. Näyttelijät valitaan joko oman

Lue lisää ammatista Näyttelijä

Teatterit, elokuva- ja tv-produktiot. Suurin osa näyttelijöistä työskentelee freelanceina.

Freelance-näyttelijälle on tyypillistä olla samanaikaisesti mukana useiden eri työnantajien, kuten Yleisradion, Mainostelevision, elokuvatuottajien ja teatterien produktioissa.

 

Näyttelijöitä koulutetaan Teatterikorkeakoulussa Helsingissä näyttelijäntyön koulutusohjelmassa sekä Tampereen yliopistossa näyttelijäntyön laitoksella. Alempi korkeakoulututkinto on teatteritaiteen kandidaatti ja ylempi teatteritaiteen maisteri.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Näyttelijä tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 615 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 537 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 688 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Näyttelijä

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 615 EUR
  • 3 537 EUR
  • 3 688 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset