Palkka ja tietoa ammatista Orkesterin- ja kuoronjohtaja

Samankaltaiset ammatit: Äänenjohtaja Äänimestari Dramaturgi

Orkesterinjohtajan (kapellimestarin) ja kuoronjohtajan tehtävänä on ohjelmiston harjoittaminen esityskuntoon sekä orkesterin tai kuoron johtaminen esityksissä. Kapellimestareita työllistävät orkesterit, kuoronjohtajia kuorot. Freelance-työ on yleistä. Näiden tehtävien hoitaminen edellyttää musikaalisuutta ja selkeitä musiikillisia näkemyksiä sekä

Lue lisää ammatista Orkesterin- ja kuoronjohtaja

Orkesterinjohtajan eli kapellimestarin tehtävä on konserttiohjelmiston harjoittaminen esityskuntoon ja orkesterin johtaminen esityksissä. Johdettava orkesteri voi olla sinfoniaorkesteri, kamari- ja runko-orkesteri tai muu orkesteri.

Orkesterinjohtajan työtehtäviin kuuluu myös osallistuminen taiteelliseen suunnitteluun orkesterin intendentin tai toimikunnan

Lue lisää ammatista Orkesterin- ja kuoronjohtaja

Orkesterinjohtajia eli kapellimestareita työllistävät kaupunginorkesterit, oopperat, musiikkioppilaitokset sekä erilaiset festivaalit ja studiot.

Kuoronjohtajien tärkeimpiä työllistäjiä ovat yksittäiset kuorot, mutta myös seurakunnat, koulut ja musiikkioppilaitokset. Suomessa on satoja erilaisia kuoroja.

 

* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset