🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Taidegraafikot ovat kuvataiteilijoita, jotka valmistavat vedostamalla kuvia omien taiteellisten näkemystensä pohjalta. Työssä tarvitaan taiteellista lahjakkuutta, ilmaisunhalua ja pitkäjännitteisyyttä. Taidegraafikot työskentelevät vapaina taiteilijoina, useimmilla on jokin toinen työ toimeentulon tukena, esimerkiksi opetustyö.

Taidegraafikko on kuvataiteilija, joka toteuttaa omia taiteellisia näkemyksiään grafiikan tekniikoiden avulla. Taidegrafiikka on teknisesti hyvin vaativa taiteenlaji, joka edellyttää omaperäisiä ideoita ja toteutusta.

Taidegrafiikassa kuva valmistetaan painamalla eli vedostamalla laatalta, johon se on eri tavoin piirretty, syövytetty, kaiverrettu, maalattu

Lue lisää ammatista Taidegraafikko

Taidegraafikot työskentelevät vapaina taiteilijoina. Monilla taidegraafikoilla on jokin toinen työ toimeentulonsa tukena, esimerkiksi opetustyö.

 

 

Taidegrafiikassa ei juuri ole itseoppineita, koska se on teknisesti niin vaativa taiteenlaji, että tekniikoita on melkein pakko opiskella opettajan johdolla.

Kuvataideakatemiassa voi opiskella taidegrafiikkaa. Alempi korkeakoulututkinto on kuvataiteen kandidaatti, ylempi kuvataiteen maisteri.

Kuvataiteen opetusta järjestetään myös Aalto-yliopiston

Lue lisää ammatista Taidegraafikko
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset