Palkka ja tietoa ammatista Taiteilija, taiteen uudet alueet

Samankaltaiset ammatit: Äänimestari Äänenjohtaja Dramaturgi

Taiteen uusilla alueilla toimivat taiteilijat ovat kuvataiteilijoita, joiden ilmaisussaan käyttämät keinot ja tekniikat vaihtelevat laajasti visuaalisen taiteenalan mukaan. He voivat olla esimerkiksi performanssitaiteilijoita, ympäristötaiteilijoita tai mediataiteilijoita. Työssä tarvitaan taiteellista ja visuaalista lahjakkuutta, ilmaisunhalua sekä alasta

Lue lisää ammatista Taiteilija, taiteen uudet alueet

Taiteen uusien alueiden edustajat voivat olla performanssitaiteilijoita, ympäristötaiteilijoita, yhteisötaiteilijoita, äänitaiteilijoita, mediataiteilijoita, videotaiteilijoita, käsite- ja sanataiteilijoita tai esitystaiteilijoita. Taiteilijoiden ilmaisussaan käyttämät keinot ja tekniikat vaihtelevat laajasti visuaalisen taiteenalan mukaan.

Performanssitaitei

Lue lisää ammatista Taiteilija, taiteen uudet alueet

Taiteen uusilla alueilla työskentelevä kuvataiteilija toimii vapaana taiteilijana. Sivutöistä enin osa on opetustyötä. Opetustyötä voi saada esimerkiksi yliopistoista, työväenopistoista ja kansanopistoista sekä eriasteisista taideoppilaitoksista.

 

Kuvataideakatemiassa voi opiskella kuvataiteita. Alempi korkeakoulututkinto on kuvataiteen kandidaatti, ylempi kuvataiteen maisteri.

Kuvataiteen opetusta järjestetään myös Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa, jossa voi valmistua taiteen kandidaatiksi tai maisteriksi.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tutkinnon kuvataiteilija (AMK).

Kuvataiteita

Lue lisää ammatista Taiteilija, taiteen uudet alueet
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset