🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Tanssitaiteilija

Samankaltaiset ammatit: Äänimestari Äänenjohtaja Dramaturgi

Tanssitaiteilijan työnkuva vaihtelee sen mukaan, minkälaista tanssia hän esittää ja missä hän työskentelee. Tanssilajit vaihtelevat nykytanssista balettiin. Työpaikat ovat teattereissa ja tanssiryhmissä. Tanssijan työ on luovaa ja sosiaalista ja vaatii musikaalisuutta ja hyvää fyysistä kuntoa.

Tanssitaiteilijat tanssivat kokoillan tanssiteoksissa, näyttämöesityksissä, poikkitaiteellisissa kokeiluissa ja televisiossa.

Tanssijan työnkuva vaihtelee suuresti sen mukaan, missä hän työskentelee ja minkälaista tanssia hän esittää. Tanssilajit vaihtelevat nyky- ja modernista tanssista balettiin ja flamencoon ja ryhmäesityksistä sooloihin.

Tyypillisin

Lue lisää ammatista Tanssitaiteilija

Teatteritanssijoita on päätoimisesti ja vierailusopimuksin kiinnitetty muutamiin suurimpiin teattereihin ja tanssiryhmiin.

Suuri osa tanssitaiteilijoista työskentelee freelanceina tehden produktiokohtaisia kiinnityksiä eri teoksiin.

 

Teatterikorkeakoulussa on tanssin koulutusohjelma, joka johtaa tanssitaiteen kandidaatin tutkintoon. Kandidaatin tutkinnon pohjalta voi jatkaa tanssitaiteen maisterin tutkintoon, johon johtavia koulutusohjelmia ovat tanssijan koulutusohjelma, tanssinopettajan koulutusohjelma ja koreografin koulutusohjelma.

Ammattikorkeakouluista tanssin opetusta antavat

Lue lisää ammatista Tanssitaiteilija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset