Tarton eläinlääketieteellisen pääsyvaatimukset

03 marras 2016
KYSYMYS
Moikka!

Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2014 ja pääsinkin tämän jälkeen suoraan opiskelemaan haluamalleni alalle. Nyt kuitenkin opiskelualanvaihto on alkanut tuntumaan ajankohtaiselta ja olen miettinyt Viroon eläinlääkätieteelliseen hakemista.

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että kyseiseen kouluun vaaditaan lukion päättötodistus, josta löytyy fysiikan, kemian, biologian ja matematiikan numerot. Olen itse suorittanut fysiikasta ja kemiasta ainoastaan yhdet kurssit, ja valitsin näistä pelkän "hyväksytty" -merkinnän lukion päättötodistukseen. Onkohan minun mitään mahdollisuutta enää saada lukion päättötodistusta, jossa nämä aineet olisivat numeroina?

Jos uuden päättötodistuksen saaminen ei ole mahdollista, voisinko esimerkiksi mennä aikuislukion puolelle opiskelemaan lisää fysiikkan ja kemian kursseja, ja saada näin uuden päättotodistuksen?

Vastaus

16 marras 2016

Hei!

Tarton eläinlääketieteellisen hakuvaatimukset ovat SAT-testin suorittaminen ja motivaatiokirje. Ylioppilastodistuksesta lähetetään kopio osana hakuprosessia, mutta ymmärtääkseni mainitsemiasi aineita ei ole pakollista suorittaa pitkänä. Tilanteessa, jossa kahden hakijan SAT-tulokset ovat tasan, laitetaan hakijat kuitenkin paremmuusjärjestykseen kemian ja biologian ylioppilasarvosanojen sekä suoritettujen kurssien määrän perusteella seuraavasti:

1. Kemian yo-arvosana
2. Kemian kurssien määrä
3. Biologian yo-arvosana
4. Biolagian kurssien määrä

Eli periaatteessa todistusmuutosta ei tarvitse välttämättä tehdä, sillä suoritettujen kemian kurssien määrä näkyy joka tapauksessa todistuksessa. Jos kuitenkin sen haluat tehdä, kannatta tiedustella asiaa suoraan lukioltasi.

Aikuislukiossa voit tosiaankin opiskella lisää kemiaa, ja niin halutessasi myös kirjoittaa aineen yo-kokeissa saaden suorituksistasi merkinnän päättö- ja ylioppilastodistukseen.

Paljon tsemppiä hakuun!

Emma/Studentum

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi