Ensikertalaisuuskiintiö

06 elo 2019
KYSYMYS
Jos opiskelen Pajulahden urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkinnon, niin menetänkö ensikertalaiskiintiöpaikan? Olisin. hakemassa Pajulahden jälkeen Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan liikuntapedagokiikkaa, kuulunko silloin vielä siis ensikertalaisiin ja niiden kiintiöön?

Vastaus

09 elo 2019

Hei, 

Kiitos kysymyksestäsi. Korkeakoulujen on lain mukaan varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Korkeakouluja Suomessa ovat yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Olet ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos

  • et ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa
  • et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Pajulahden urheiluopiston liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka ei kuuluu korkeakoulujen ensikertalaisuuden piiriin. Et siis menetä korkeakouluhakujen ensikertalaisuuttasi, jos opiskelet liikunnanohjauksen perustutkinnon Pajulahden urheiluopistossa.

Korkeakoulujen ensikertalaisuus tulee käytettyä, kun hakija vastaanottaa opiskelupaikan korkeakoulututkintoon johtaviin koulutusohjelmiin.

Opintomenestystä toivottaen,

Linda, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi