Luonnonsuojelua tukevat opinnot

08 loka 2020
KYSYMYS
Hei!

Haluaisin tehdä työtä luonnon parissa. Kuitenkaan luonnon hyötykäyttö varsinkaan teollisuuden merkeissä ja luonnon tuhoaminen ei kiinnosta. Päinvastoin - mitä kouluja minun tulisi käydä, jotta voisin toimia luontoa hoitavissa tehtävissä? #luonnonsuojelu

Keitä ovat ne ihmiset, ketkä puhdistavat luontoa, korjaavat jo tehtyjä luontopolkuja ja lintutorneja, pitävät huolta luonnon monimuotoisuudesta? Ketkä istuttavat puita ja muut kssvillisuutta, siivoavat ihmisen roskia pois metsistä ja meristä, hoitavat rantoja?

Olen käynyt amiksessa hotelli ja ravintola - alan sekä AMK:ssa fysioterapeutin tutkinnon. Nyt kuitenkin tiedän mitä haluan. Mihin täytyy hakea? Käydä ensin aikuislukio ja opiskella mantsa, bilsa, kemia, fysiikka ja matematiikka? Vai voinko suoraan hakea yliopistoon, mitä lukemaan? Vai onko ammattikorkeakoulututkinto tai ammattitutkintoa.. Haluaisin tietää kaikki mahdolliset väylät ja mahdollisuudet, myös oppisopimuspaikat kiinnostavat. :)

Kiitos!

Vastaus

08 loka 2020

Hei,

hienoa kuulla, että oma kiinnostuksen kohde on löytynyt! Sinä itse tiedät parhaiten kiinnostaako yliopisto ja siihen johtavat aikuislukion opinnot vai kenties uusi ammatti- tai ammattikorkeakoulututkinto. Muutamia sinulle sopivia koulutusaloja voisivat olla:

Luonnon parissa työskentelystä haaveilevalle on kuitenkin monia alavaihtoehtoja näiden kolmen lisäksi. Studentum.fi:n koulutushaun kautta voit lähteä selvittämään, mikä koulutus tuntuu parhaalta juuri sinulle.

Tsemppiä koulutuksen löytämiseen!

Terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi