🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Yhteishaussa hakeminen, vaikka on jo opiskelija

19 maalis 2021
KYSYMYS
Hei. Voinko hakea kevään 2021 yhteishaussa uutta korkeakoulupaikkaa, jos olen vastaanottanut opiskelupaikan tammikuussa 2021 oppilaitoksesta? Olen alkanut pohtimaan toista koulutusta, sillä otin koulupaikan masentuneena vastaan hankalassa elämäntilanteessa, eikä ala enää tunnu omalta. Olen ollut sairaslomalla alkuvuoden enkä ole käynyt koulua juurikaan. Pystyykö tässä tekemään mitään vai olenko menettänyt ensikertalaiskiintiöni, jolloin minun on vaikeampi päästä kouluun?

Vastaus

19 maalis 2021

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Voit hakea uutta opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa,vaikka oletkin aloittanut korkeakouluopinnot nyt tammikuussa.

Sinua ei kuitenkaan lasketa enää ensikertalaiseksi, sillä olet jo hakenut aiemassa haussa ja ottanut vastaan opiskelupaikan korkeakoulusta. Lain mukaan aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa kuitenkaan heikentää kohtuuttomasti muiden kuin ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. 

Ymmärrän, että vaikeassa elämäntilanteessa voi tulla tehneeksi valintoja, joita ei muissa tilanteissa tekisi. Jos ala jota opiskelet nyt ei kuitenkaan tunnu omaltasi rohkaisisin sinua hakemaan uudestaan kevään yhteishaussa. Paikat, joita ei ole varattu ensikertalaisille, täytetään valintaperusteiden mukaan paremmuusjärjestyksessä kaikkien hakijoiden joukosta. Valintaperusteet vaihtelevat aloittain ja suosittelisin sinua tutustua niihin Opintopolun koulutustarjonnassa.

Aurinkoista kevään odotusta!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi