Maisteriohjelmaan hakeminen AMK-tutkinnolla

22 maalis 2021
KYSYMYS
Hei!
Olen lukion toisen vuoden opiskelija ja mietin jo nyt paljon, että minne lähtisin lukiosta opiskelemaan. Haluan opiskella akateemisia opintoja, sillä haluan oppia tutkimaan asioita monesta näkökulmasta. Toisaalta haluaisin tulevaisuuden työssäni voida myös konkreettisesti auttaa ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan. Olen todella kiinnostunut yhteiskunta-asioista ja tasa-arvon kysymyksistä. Olen siis päättänyt hakea yliopiston valtiotieteelliseen ja AMK:hon sosionomiksi. Kysymykseni siis kuuluu: Jos en pääse opiskelemaan yliopistovaihtoehtooni, mutta tulen hyväksytyksi sosionomikoulutukseen, onko minun mahdollista suorittaa maisteriopinnot yliopiston valtiotieteellisessä? Jos voin, niin pitääkö minun tehdä jotain erityistä tullakseni hyväksytyksi, esim. ottaa ylimääräisiä avoimen yliopiston opintoja? Vai voinko hakea samalla tavalla kuin yliopistossa kandidaattitutkinnon suorittaneet?

Vastaus

22 maalis 2021

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Mukavaa kuulla, että sinua kiinnostaa yhteiskunta-asiat ja tasa-arvon kysymykset.

Voit hakea maisteriohjelmaan kandin tai amk-tutkinnon suorittamisen jälkeen. Joissakin maisterihauissa on valintakoe, mutta se riippuu haettavasta maisteriohjelmasta. Mikäli hakijoita on enemmän kuin tarjottavia opiskelupaikkoja, asetetaan hakijat paremmuusjärjestykseen tieteenalan aineopintojen (tai vastaavien) painotetun keskiarvon perusteella.

Yliopistossa joissakin kandiohjelmissa opiskelija voi jatkaa opintojaan suoraan  maisteriohjelmaan ilman erillistä hakua, jos hänelle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan asiasta tarkemmin oman opinto-ohjaajasi kanssa. Hän auttaa sinua asiassa eteenpäin mielellään.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi