Mihin opiskelemaan lukion jälkeen?

03 huhti 2024
KYSYMYS
Moi, olen tällä hetkellä lukiossa ensimmäisellä vuodella ja mietin kuumeisesti, että mitä haluaisin tehdä lukion jälkeen. Olen ajatellut kirjoittaa ainakin näillä näkymin äidinkielen, b-ruotsin, englannin, yhteiskuntaopin ja psykologian. Luulen, että voisin tykätä auttaa ihmisiä ja tehdä töitä ehkä terveydenhuollon parissa, mutta en halua olla sairaanhoitaja, lääkäri, lähihoitaja, vaan joku muu, jolla olisi myös ihan hyvän palkka (joku 3000-yli). Kysymys kuuluukin, että mitä suosittelisit minulle koulutukseksi. Olen valmis menemään lukion jälkeen yliopistoon tai AMK, mutta mieluiten yliopisto. Olisiko kenties logopedia tai joku muu vastaava minulle hyvä, en ole aivan varma mikä minua kiinnostaa vielä, enkä tiedä onko puheterapeutti kiinnostava työ minulle. Aika hankalasti selitetty, mutta haluaisin kovasti jo tietää, että mitä opiskella lukion jälkeen, niin olisi joku unelma odotettavana johon tekisi töitä sen eteen. Arvostan kovasti jos vastaatte ja annatte vinkkejä :)

Vastaus

03 huhti 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Puheterapeutin ammatti ja logopedian opinnot voisivat sopia sinulle, mikäli olet kiinnostunut kielistä, kommunikoinnista, psykologiasta sekä anatomiasta, fysiologiasta ja neurologiasta. Voit lukea lisää ammatista ja opinnoista täällä.

Toinen ammattivaihtoehto voisi olla psykologi. Psykologian opinnot voisivat kiinnostaa sinua, jos olet lukiossakin opiskellut psykologiaa ja pitänyt siitä. Voit tutustua lisää psykologin koulutukseen ja ammattiin täällä.

Myös esimerkiksi sosiaalityöntekijänä pääset auttamaan ihmisiä. Sosiaalityöntekijäksi voit kouluttautua yliopistossa.

Suosittelen selailemaan läpi erilaisia koulutuksia ja tutustumaan niiden sisältöihin. Näin voit saada paremman käsityksen siitä, mikä sinua voisi kiinnostaa.

Voit myös tehdä ammatinvalintatestin, joka voi auttaa sinua alkuun sopivan koulutuksen löytämisessä.

Tsemppiä oman alan löytämiseen!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi