🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Työskentely maahanmuuttajien ja pakolaisten kanssa

16 marras 2012
KYSYMYS
Hei!
Olen kiinnostunut maahanmuuttajista ja haluaisin tulevaisuudessa työskennellä maahanmuuttajien tai pakolaisten kanssa Suomessa. Minkälaisia työ tehtäviä on luvassa ja missä voisi opiskella ammattiin, josta esimerkiksi valmistuisi maahanmuuttajien kotiuttajaksi? Mikä on keskimääräinen työllistymis ennuste ja paljonko keskimäärin palkka kuukaudessa? Onkohan mahdollista opiskella Oulussa?

Vastaus

16 marras 2012

Hei!

Hienoa, että olet löytänyt sinua kiinnostavan alan! Vaihtoehtoja sinulla on monia ja siten opiskelupaikka ja tulevaisuuden työtehtävät riippuvat paljolti siitä, millaisista töistä olisit itse kiinnostunut. Samoin palkka ja työllistymisennuste riippuvat paljon siitä, millaiseen yksikköön ja työtehtäviin haluat työskentelemään.

Koulutuspohjana voi olla esimerkiksi yhteiskuntatieteet, poliittinen historia tai sosiaali- ja terveysala. Työhön vaadittava koulutus riippuu paljon itse työtehtävistä. Tulevaisuudessa voisit esimerkiksi työskennellä maahanmuuttovirastossa tai työvoimatoimistossa maahanmuuttajapalvelujen yksikössä. Esimerkiksi maahanmuuttovirastoon voi hakea työharjoitteluun, josta voisit varmasti saada paljon hyvää kokemusta. Lisää tietoa työharjoittelusta saat maahanmuuttovirastosta, ota heihin siis rohkeasti yhteyttä!

Suosittelisin sinua muutenkin olemaan yhteydessä esimerkiksi maahanmuuttovirastoon tai työvoimatoimiston maahanmuuttajapalvelujen yksikköön, sillä he osaavat varmasti kertoa tulevaisuuden mahdollisista työtehtävistä ja siten saisit tärkeää ja hyödyllistä tietoa siitä, millainen pohjakoulutus sinulla tulee olla työtehtäviin.

Tsemppiä koulutuksen hakuun!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi