Kansanopistovuosi

AhlmanEdu
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

Kansanopistovuosi / AhlmanEdu

Kansanopistovuosi

AhlmanEdu tarjoaa nuorille maaseutumiljöössä Tampereen keskustan kupeessa lukuvuoden mittaisen opistovuoden.

Koulutus on suunnattu peruskoulun päättäville, joiden oppivelvollisuus jatkuu, mutta jotka eivät opiskele lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa. Tarjolla on toiminnallinen ja ikimuistoinen vuosi kirjoittamisen, musiikin tai esportin maailmoissa.

Kirjoittajalinja

Opintovuosi on integroitu osaksi AhlmanEdun kirjoittajalinjan opintoja. Jos olet kiinnostunut sanataiteesta, kirjoittamisesta ja lukemisesta, kirjoittajalinja on oivallinen valinta. Saat monipuolisen ja laadukkaan sysäyksen kohti kirjoittavan ihmisen elämää. Opinnot eivät ole oikotie julkaisevaksi kirjailijaksi, mutta opintojen avulla rakennat vankan kivijalan monipuoliseen kirjoittajuuteen. Tavoitteena on kehittyä laaja-alaisesti kirjallisessa työskentelyssä ja omassa ilmaisussa sekä vahvistaa henkilökohtaista kirjoittajaidentiteettiä ja itsetuntoa kirjoittajana.

Opinnot tarjoavat tarpeellisen teoriapohjan eri kirjallisuuden lajien ymmärtämiseen. Kirjoittajalinjalla kirjoitetaan, luetaan, kuunnellaan ja keskustellaan paljon ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien johdolla. Vaikka kirjoittaminen itsessään on yksinäistä ja itsenäistä, opinnot ovat kuitenkin kokonaisuus, joka muodostuu ryhmässä aktiivisesti työskentelemällä.

Musiikkilinja

Musiikkilinja tarjoaa opintovuoteesi monipuolisen valikoiman kursseja, joiden avulla kehität ja laajennat musiikillista osaamistasi. Suuri osa opinnoista keskittyy yhteismusisointiin erilaisissa kokoonpanoissa, joten oman instrumentin perushallinta on edellytys opintoihin osallistumiselle. Musiikin opiskelu edellyttää myös vahvaa omatoimisuutta, koska etenkin instrumenttiopinnoissa edistymiseen vaaditaan suuri määrä omatoimista ja tavoitteellista harjoittelua.

Yhteissoiton lisäksi tarjolla on musiikin teoriaa ja säveltapailua, musiikin tuntemuksen kursseja ja työpajoja sekä musiikkiteknologiaa ja oman musiikin tekemistä tukevia kursseja. Pääsoittimen ohella on mahdollista opiskella sivuinstrumenttina mm. Pianoa ja muita tavanomaisia bändisoittimia. Opinnot antavat vahvan pohjan esimerkiksi musiikin ammattiopintoihin tarvittavalle osaamiselle.

Esport

Esportista eli e-urheilusta kiinnostuneille opintovuosi on oivallinen valinta tavoitteellisen treenaamisen tueksi. Saat monipuolisen ja laadukkaan sysäyksen kohti kilpapelaajan elämää. Opinnot eivät ole oikotie ammattilaispelaajaksi, mutta opintojen avulla rakennat vankan kivijalan oman uran tavoitteluun. Tavoitteena on kehittyä laaja-alaisesti kilpapelaajana ja omassa pelissään sekä vahvistaa joukkueessa toimimista ja itsetuntoa pelaajana.

Opinnot tarjoavat tarpeellisen teoriapohjan kilpapelaajana kehittymiseen. Esport -linjalla treenataan, analysoidaan, opitaan ja keskustellaan paljon ammattitaitoisten ja kokeneiden valmentajien johdolla. Opinnoissa tulevat myös pelaajille tutuiksi psyykkinen puoli, joukkuetoiminta ja itsensä markkinoiminen esportsin kentällä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kansanopistovuosi, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kansanopistovuosi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kansanopistovuosi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

AhlmanEdu

AhlmanEdu

AhlmanEdu tarjoaa ammatillistakoulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja –valmennusta, lähiruokaa sekä kokous– ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on olla välittävin yhteisö oppia, kasvaa ja kehittyä. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita, matkailun ja elämysten moniosaajia laajasti kaupungeista erämaihin sekä elämyksiä tuottavia floristeja, muusikoita,...


Lue lisää oppilaitoksesta AhlmanEdu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

AhlmanEdu

Arvioinnit
Kansanopistovuosi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kansanopistovuosi täytä seuraavat tiedot: