Video
Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | monimuotototeutus
Centria-ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta valmistut monipuoliseksi IT-alan osaajaksi, joilla on erinomaiset työllistymismahdollisuudet. Tieto- ja viestintätekniikka on jatkuvasti kasvava, kehittyvä mutta myös luova ala, jossa pienten yritysten ja jopa yksittäisten henkilöiden on mahdollista kehittää menestyviä tuotteita ja palveluita. Alueellamme riittää mielenkiintoisia työmahdollisuuksia IT-alan asiantuntijoille. Koulutuksemme antaa sinulle valmiudet työllistyä erilaisiin ohjelmistoalan tehtäviin, kuten esimerkiksi ohjelmistokehittäjäksi tai ohjelmistosuunnittelijaksi.
Centria-ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta saat laajan osaamisen tieto- ja viestintätekniikan alalta. Opinnoissa lähdetään liikkeelle perusteista, joten et välttämättä tarvitse aikaisempaa alan osaamista. Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopinnoissa voit syventyä joko ohjelmointitekniikkaan tai tietoliikenteeseen ja pilvipalveluihin. Opinnot antavat sinulle vahvan osaamisen insinöörin perustaidoista, luonnontieteistä, kieli- ja viestintätaidoista sekä projektienhallinnasta ja johtamisesta.
Osaavista tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijoista on pulaa, ja siksi opiskelijoillamme on loistavat työllistymismahdollisuudet. Centrian tieto- ja viestintätekniikan koulutus antaa valmistuneelle insinöörille valmiudet toimia todella monipuolisissa IT-alan tehtävissä.
Centrian toimialueella on paljon menestyviä yrityksiä, jotka tarvitsevat digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ymmärtäviä osaajia. Yritykset tukevat myös koulutusohjelmaamme muun muassa vierailemalla luennoimassa opintojaksoilla, osallistumalla koulutuksen kehittämiseen sekä tarjoamalla harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. Opinnoissa tehdäänkin erilaisia projekteja suoraan yrityksille, ja moni opiskelijamme saa vakituisen työpaikan esimerkiksi jonkin projektin tai harjoittelupaikan kautta. Työssäkäyvät opiskelijat voivat tehdä harjoittelut suoraan omalle työnantajalleen. Myös aikaisempi työkokemuksesi ja koulutuksesi on soveltuvin osin mahdollista lukea hyväksi ja liittää osaksi opintojasi, mikä saattaa nopeuttaa myös opintojen suorittamista.
Tietotekniikan koulutuksessa tehdään aktiivisesti yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, jotka ovat laajemminkin mukana kehittämässä koulusta ja sen sisältöä. Teemme yhteistyötä myös kansainvälisten toimijoiden, kuten Cisco, Microsoft, Amazon ja ESRI, kanssa. Centrialla on oma sertifiointikeskus, jossa opiskelijat voivat suorittaa mm. Amazonin AWS-sertifikaatteja. Centrialla on käytössä myös oma projektioppimisen IT-laboratorio.
Opintojen tavoitteet
Koulutuksen aikana perehdyt ohjelmistojen kehittämiseen sekä hankit siinä tarvittavia taitoja. Pääset opiskelemaan niin ohjelmointia, ohjelmistojen suunnittelua, tietoliikennettä kuin tietoteknisiä laitteistojakin. Opetuksessa hyödynnetään samoja laitteita ja ohjelmistoja kuin työelämässäkin, joten opintojesi aikana sinulle tulevat tutuiksi esimerkiksi Raspberry ja Arduino sekä Microsoftin Visual Studio, Jira sekä Git. Teoriaopintojen lisäksi teemme paljon erilaisia harjoituksia. Esimerkiksi 3. ja 4. vuoden opinnot suoritetaan ohjelmistotehtaassa, jossa pääset harjoittelemaan oppimaasi käytännössä Centrian tutkimus- ja kehittämisprojekteissa tai alueemme yritysten kanssa. IT-alalla työtä tehdään usein tiimityönä, joten tulet opintojesi aikana oppimaan myös tärkeitä projekti- ja tiimityöskentelytaitoja. Tietotekniikan alalla on valtavasti opintotarjontaa myös verkossa.
Opintojen sisältö
Centrian tieto- ja viestintätekniikan koulutus järjestetään monimuotototeutuksena eli opintoihin sisältyy paljon etäopetusta sekä itsenäistä työtä, mutta myös lyhyitä lähiopetusjaksoja joko Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa tai Vierimaantien kampuksella Ylivieskassa. Etäopetusta on viikoittain, ja luennot ajoittuvat yleensä tiistain–perjantain välille. Luennot alkavat yleensä klo 16 jälkeen, ja ne myös tallennetaan, joten voit tarvittaessa katsoa ne myöhemminkin. Opintoihin sisältyy myös lähiopetusta joko Kokkolan tai Ylivieskan kampuksella korkeintaan kolme kertaa lukukauden aikana. Lähiopetusjaksot alkavat yleensä torstaina ja päättyvät lauantaina. Jaksoilla tehdään erilaisia laboratorioharjoituksia. Osassa opintojaksoista lähiopetusosuuden voi korvata myös itsenäisellä opiskelulla ja oppimistehtävillä. Voit halutessasi ja oman aikataulusi puitteissa valita opintojaksoja myös tieto- ja viestintätekniikan päivätoteutuksen puolelta.
Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja opintojen aikana tehdään monia projekteja yhteistyössä työelämän edustajien kanssa. Tiiviin yritysyhteistyön myötä teemme opintojen aikana yritysvierailuja ja yritysten edustajat käyvät meillä luennoimassa. Lisäksi opiskelijamme tekevät yrityksille opiskeluprojekteja sekä työharjoitteluja. Pääset myös harjoittelemaan oppimaasi käytännössä, esimerkiksi Centrian ohjelmistotehtaassa ja IT-laboratoriossa.
Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopinnot koostuvat ydinopinnoista, syventävistä opinnoista, vapaasti valittavista opinnoista sekä harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Tutkinto on laajuudeltaan 240 opintopistettä ja sen suorittaminen kestää noin 4 vuotta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa voit suuntautua joko ohjelmistotekniikkaan tai tietoliikenne- ja pilvipalveluihin. Valinta syventävistä opinnoista tehdään toisen lukuvuoden aikana.
Ohjelmistotekniikkaan suuntautuvana insinöörinä hallitset tärkeimmät ohjelmointikielet ja osaat hyödyntää osaamistasi ohjelmistokehitysprojekteissa. Opit tekemään mm. Web- ja mobiilisovelluksia sekä sulautettuja sovelluksia. Käytössämme on modernit ohjelmistokehitysympäristöt sekä mm. pilvipalvelu- ja teollisen Internetin ohjelmistoalustat. Pääset perehtymään myös tekoälyyn ja koneoppimiseen. Sinulla on mahdollisuus kerryttää merkittävä osuus opinnoista TKI- ja asiakasprojekteissa. Kannustamme opiskelijoitamme myös yrittäjyyteen – opiskelijoidemme toimesta on syntynyt useita menestyviä yrityksiä.
Tietoliikenne ja pilvipalvelujen syventävissä opinnoissa perehdyt tarkemmin tietoliikenteeseen suorittamalla muun muassa Ciscon opintojaksoja. Tietoliikenteeseen suuntaavana opiskelijana osaat mm. toimia tietoliikenneverkkojen kehittäjänä ja ylläpitäjänä. Opintojen aikana syvennät osaamistasi pilvipalveluiden ylläpitäjänä sekä kehittäjänä. Pilvipalveluiden osalta osaamisesi keskittyy Amazon AWS- sekä Microsoft Azure -ympäristöihin
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Insinööri (AMK)
Centria-ammattikorkeakoulu
Centria on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Centriassa opiskelee lähes 4000 opiskelijaa ja vuosittain Centriasta valmistuu noin 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 40. Kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa....
Lue lisää oppilaitoksesta Centria-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä