AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,0 (1 Arvioinnit)

Restonomi (AMK) I majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminta I päivätoteutus

Haaga-Helia, paikassa Helsinki
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Restonomi (AMK) I majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminta I päivätoteutus

Restonomin työharjoittelua suorittava opiskelija avaa oven hotelliin saapuvalle parille

Restonomi on vieraanvaraisuuden vastuullinen visionääri ja sydämellistämisen osaaja.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Haagan restonomikampuksen majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoimintaan painottuva koulutus profiloituu vaativien ja monipuolisten liikkeenjohdollisten kompetenssien tuottamiseen. Tiivis yhteistyö elinkeinoelämän kanssa konkretisoituu projektitöinä, työharjoitteluina ja yritysvierailuina sekä opinnäytetyössä.

Vuonna 2022 uudistunut restonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla restonomin oppimispolkuasi eri osaamiskokonaisuuksien ympärille oman kiinnostuksesi mukaan sekä yhdistää opintoihisi osaamista myös Porvoon kampuksen restonomikoulutuksesta sekä muista Haaga-Helian tutkinnoista. Koulutuksen keskeisen sisällön muodostavat suuntautuminen sekä asiantuntijaopinnot, joissa opiskelija keskittyy tärkeimpien osaamisten saavuttamiseen ja luo oman ammatillisen profiilinsa.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminnan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta. Opiskelija ymmärtää eri sektoreiden liiketoimintaa sekä osaa toimia asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa alan yritysten ja muiden sidosryhmien kehittämiseksi. Opiskelija kasvaa opintojensa aikana laaja-alaiseen ammatilliseen ajatteluun ja loogiseen työskentelyyn kykeneväksi osaajaksi. Tutkinto yhdistettynä työkokemukseen antaa restonomille hyvät valmiudet edetä urallaan. Valmistuneen restonomin työkenttä on koko maailma.

Sekä päivä- että monimuotototeutuksessa opiskelijan kannattaa varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin. Työelämälähtöiset toimeksiantotehtävät kuuluvat niin ikään osaksi opintoja.

Opintojen rakenne

 • Avainosaamiset 80 op
 • Asiantuntijaosaamiset 85 op
 • Työharjoittelu 30 op
 • Opinnäytetyö 15 op

YHTEENSÄ 210 op

Opetussuunnitelman sisältö suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä elinkeinon toimijoiden kanssa. Vahvasti työelämälähtöisen ja osaamisperusteisen opetussuunnitelman keskiössä on opiskelija, joka haluaa kehittyä majoitus-, ravintola- tai matkailualan ammattilaiseksi.

Toteutus

Opintoja toteutetaan melko runsaasti myös englanniksi. Päivätoteutuksessa päätoiminen opiskelu järjestetään opintojaksoissa, jotka voivat sisältää lähiopetuksen lisäksi muun muassa itsenäistä opiskelua, etäopintoja, työssä oppimista, projekteja ja verkko-oppimista.

Opetus tapahtuu pääosin arkisin klo 8-17.

Opintojen alussa opiskelija tutustuu monipuolisesti hotelli-, ravintola- ja matkailualan liiketoimintaympäristöön, saavuttaa alalla tarvittavan ammatillisen perusammattitaidon ja oppii asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan perusteet. Näitä tavoitteita tukee myös harjoittelun suorittaminen alan yrityksessä. Toisena ja kolmantena vuotena opinnot keskittyvät liiketoiminnallisiin aihealueisiin. Opiskelija kytkee ja soveltaa opintojen aikana oppimaansa työharjoitteluihin.

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit valita suuntautumiseksi (30op) ensisijaisesti Haagassa tarjottavista suuntautumisvaihtoehdoista:

 • Ravintolaliiketoiminta
 • Majoitusliiketoiminta
 • Matkailuliiketoiminta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Restonomi (AMK) I majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminta I päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK)

Haaga-Helia Twitterissä ja Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Restonomi (AMK) I majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminta I päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Veera
16 marras 2022
Matkailu -ja tapahtuma opinnot, Porvoo kampus

Paljon projekti/ryhmä töitä. Kiva, että pääsee aika paljon itse tekemään, eikä pelkästään tarvitse istua luennoilla. Plussaa myös, että projekteja ihan oikeiden yritysten kanssa...

Näytä lisätiedot
Haaga-Helia
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Haaga-Helia avaa ovet työelämään!

In English Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Haluatko olla oman alasi asiantuntija? Haaga-Helia tuntee elinkeinoelämän tarpeet ja muutokset – koulutuksesi vastaa ajankohtaisiin haasteisiin. Valmistut edelläkävijäksi, joka sekä hallitsee käytännön taidot...

Lue lisää oppilaitoksesta Haaga-Helia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu