Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Restonomi (AMK) | matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Lahti
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Restonomi (AMK) | matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta | päivätoteutus

Restonomina osaat huomioida ja ennakoida asiakkaan tarpeita ja mielihaluja

LABin matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutuksessa valmistut restonomiksi (AMK). Restonomiopinnoissasi opit keskittymään asiakkaan kokonaisvaltaiseen kokemukseen yhdistämällä palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamista ja digitaalisia ratkaisuja. Matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan opiskelijana ja alalla työskentelevänä olet aitiopaikalla ihmisten elämäntyylien, tarpeiden ja kiinnostuksenkohteiden muutoksissa. Osaat ymmärtää ja yhdistää yritysten liiketoiminnallisia tavoitteita ja asiakkaiden tunnemaailmaa.

Juuri vieraanvaraisuusosaaminen erottaa restonomin muista ammattilaisista ja asiantuntijoista. Tämä on tärkeämpää kuin koskaan näin muuttuvina aikoina. Koronapandemian vaikutusten myötä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan palvelut tarvitsevat uutta näkemystä, ennakkoluulotonta kehittämisotetta ja rohkeutta. Tunnistatko itsesi?

Vieraanvaraisuusosaaminen kuvaa alan vaatimusta palvelutasosta. Se on ennakoivaa odotusten ylittämistä ja asiakkaan asemaan asettumista. Nautit monimuotoisista, vaihtuvista ja kiireisistäkin tilanteista, joissa sinulla on kanttia ja stressinsietokykyä toimia positiivinen asiakaskokemus edellä. Restonomina et asetu ihmisten yläpuolelle, mutta et myöskään piiloudu palvelukohtaamisissa koneen tai tiskin taakse.

Asiakkaat haluavat palvelua entistä sujuvammin, nopeammin ja helpommin mutta myös elämyksellisemmin – niin kasvokkain kuin virtuaalisissa palvelutilanteissa. Restonomina osaat ennakoida asiakkaan tarpeita ja mielihaluja sekä huomioida erilaiset asiakkaat. Pidät työstäsi ja suhtaudut siihen intohimolla – ja se näkyy ylivoimaisina asiakaskokemuksina.

Opiskele digitaitoiseksi palveluosaajaksi

LABista valmistuvana restonomina olet digitaitoinen palveluosaaja. Osaat hyödyntää nykyaikaista teknologiaa monipuolisesti ja uskallat tarttua erilaisten palveluyritysten kehittämishaasteisiin ennakkoluulottomasti. Sinulla ei mene sormi suuhun tiukassakaan palvelutilanteessa, vaan osaat ratkaista ongelmia ja toimia vaativienkin asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Osaat ylittää odotukset!

Opit huomioimaan sekä asiakkaiden että yritysten näkökulmia ja suunnittelemaan käyttäjälähtöisiä ja monikanavaisia palveluja. Osaat myös myydä palveluja ja kehittää markkinointia sekä suunnitella erottuvaa, kannattavaa liiketoimintaa. Kilpailussa ihmisten huomiosta, ajasta, rahasta ja sydämestä kilpailukenttänäsi on koko maailma.

Kontakteja työelämään ja käytännönläheistä opiskelua

Meillä LABissa pääset opiskelemaan käytännönläheisesti. Luot aktiivisesti kontakteja eri alojen toimijoihin jo opintojesi alusta lähtien. Työskentelet alan työyhteisöissä ja hyödynnät tiiviisti työelämän tositilanteita, joissa pääset haastamaan itseäsi, oppimaan alan edellyttämää ammattitaitoa ja tukemaan yritysten tavoitteita. Saat nähdä läheltä alan uudistamismahdollisuuksia ja ennakoida kehittämistarpeita. Pääset myös etsimään paikkaasi tulevaisuuden muuttuvassa työelämässä.

LABin matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan restonomikoulutus on sinun valintasi, jos haluat opiskella

  • joustavasti
  • käytännönläheisesti
  • toiminnallisesti ja tekemällä oppien
  • monipuolisesti
  • myös verkossa

Monipuolinen ja innostava restonomikoulutus

LABin restonomikoulutuksessa matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta näyttäytyy sinulle monipuolisesti. Matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ydinosaamisen lisäksi vahvistat ammatillista osaamistasi valitsemillasi painotuksilla. Tulevaisuuden työmarkkinoiden ja vapaa-ajan palveluiden kannalta on tärkeää, että saat kokemusta tutumpia hotelli- ja ravintolapalveluja laajemmin. Yhä useammin ylivoimaiset asiakaskokemukset nojaavat tapahtumien, hyvinvoinnin, kulttuurin, vapaa-ajan, teknologian sekä matkailu- ja ravintola-alan yhdistämiseen.

Opintojesi aikana kohtaat ja palvelet asiakkaita vieraanvaraisesti. Oivallat, miten tämä globaali ihmisten bisnes koskettaa niin matkailijoita, paikallisia ja vapaa-ajan asukkaita kuin veneilijöitä.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna saat oppia käytännönläheisesti työskentelemällä aidoissa käytännön tilanteissa alan yrityksissä. Pääset näin luomaan kallisarvoisia kontakteja yrityksiin. Toisena opiskeluvuonna pääset tarttumaan käytännönläheiseen palvelukehitysprojektiin ja kehittämään alan yritysten palveluja ja näyttämään näin osaamistasi monipuolisesti.

Palvelujen kehittämistä käyttäjälähtöisesti

Opit kehittämään matkailu-, majoitus- ja ravintola- sekä tapahtuma- ja vapaa-ajan palveluita käyttäjälähtöisesti ympäröiviä vahvuuksia ja verkostoja hyödyntäen. Pääset myymään ja markkinoimaan myös käytännössä eri kanavissa. Matkailuliiketoiminnan kehittämisen rinnalla oivallat yrityksen ja verkoston toimintaa aluekehittämisen välineenä. Saat valmiudet edetä matkailuliiketoiminnan tehtävissä ja perustaa omaa yritystoimintaakin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK), matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalaa, tekniikkaa, liiketaloutta, hotelli-, ravintola ja matkailualaa sekä muotoilua, taidetta ja visuaalista viestintää. LABin Muotoiluinstituutti jatkaa Lahden Muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille avoimia korkeakouluopintoja avoimessa AMK:ssa sekä täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia jo korkeakoulututkinnon suorittaneille.  LABilla on...


Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Kirkkokatu 27
15140 Lahti

Arvioinnit
Arvioinnit
Restonomi (AMK) | matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,7)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: