🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Itsenäiset maisteriohjelmat

Ravitsemustiede, maisteriohjelma, terveystieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Kuopio
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Ravitsemustiede, maisteriohjelma, terveystieteiden maisteri

Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu kliinisen ravitsemuksen ja elintarvikealan osaajia, joilla on edellytykset seurata alansa kehittymistä ja valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaan työskentelyyn. Monitieteisiin opintoihin kuuluu ravitsemus- ja elintarviketieteiden lisäksi mm. lääketiedettä, luonnontieteitä ja käyttäytymistieteitä. Ravitsemusterapeutiksi voi Suomessa opiskella vain Itä-Suomen yliopistossa.

Maisterivaiheessa ravitsemusterapian opinnot perehdyttävät ravitsemuksen rooliin sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Teoriaopintoja täydentävät käytännön opinnot terveydenhuollossa. Kun terveystieteiden maisterin tutkintoon sisältyy ravitsemusterapiaopintoja 60 op, voi toimia ravitsemusterapeuttina terveydenhuollossa. Maisterivaiheen opinnot voi koostaa myös ilman ravitsemusterapiaopintoja esimerkiksi opinnoista, jotka valmentavat asiantuntijatehtäviin elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

Ravitsemustieteen opinnot antavat valmiudet monenlaisiin työtehtäviin muun muassa terveydenhuollossa, elintarvike- ja lääketeollisuudessa, tutkimuksen ja opetuksen parissa, ruokapalvelualalla, potilasyhdistyksissä, urheiluseuroissa ja alan yrittäjänä. Vain laillistetut ravitsemusterapeutit voivat toimia terveydenhuollossa ravitsemusterapeutin tehtävissä.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Terveystieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu