Journalistiikka

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Journalistiikka

Journalismilla on keskeinen tehtävä yhteiskunnassa: se välittää yleisölle olennaista, ajankohtaista ja totuudellista tietoa sekä tukee demokratiaa valvomalla ja arvioimalla julkisen vallan käyttöä. Nykyisenä "vaihtoehtoisten faktojen" ja "valeuutisten" aikana journalistin työllä on erityistä merkitystä.

Yliopistotutkinto journalistiikasta antaa erinomaiset valmiudet vaativiin journalistisiin tehtäviin. Lisäksi journalistiikasta valmistuneet työskentelevät monenlaisissa muissa media- ja viestintäalan asiantuntijatehtävissä. Journalistiikan opinnot suorittanut osaa tuottaa monimediaista journalistista sisältöä ja kykenee kriittiseen ja analyyttiseen tiedon hankintaan, arviointiin sekä esittämiseen. Journalistiikan opinnoissa opitaan tekemään vaativia journalistisia sisältöjä verkkoon, lehtiin, radioon ja televisioon.

Sisältö ja toteutus

Journalistiikan opinnoissa teoria ja käytäntö limittyvät. Tieteellistä tutkimusta ja teorioita sovelletaan monipuolisesti myös käytännön taitoja kerryttävillä kursseilla. Opinnoissa painotetaan monimediaista työskentelyä. Monimediaisuudella tarkoitetaan useisiin eri välineisiin tehtäviä journalistisia sisältöjä samojen juttuaiheiden pohjalta. Tämä edellyttää erilaisten ilmaisumuotojen, esimerkiksi podcastin ja videon, sujuvaa hallintaa. Monimediaisuuden lisäksi keskitytään esimerkiksi datajournalismiin ja muihin verkon ja digitaalisen viestinnän mahdollistamiin tiedon hankinnan ja esittämisen muotoihin. Lisäksi analysoidaan median ja journalismin nykytilaa ja tulevaisuutta.

Journalistiikan opiskelu on monipuolista ja vuorovaikutteista. Opinnoissa käytettäviä työtapoja ovat esimerkiksi luennot ja niihin liittyvät harjoitukset, projektityöt, seminaarit, esseiden kirjoittaminen, erilaiset analysointi- ja oppimistehtävät sekä kirjatentit. Suurin osa opiskelusta vaatii läsnäoloa.

Journalistiikan kandidaattiohjelman opinnot koostuvat viestinnän ja journalistiikan yhteisistä perusopinnoista sekä journalistiikan aineopinnoista. Lisäksi kandidaattiohjelmaan kuuluu vapaasti valittavia opintoja, viestintä- ja kieliopintoja sekä yleisopintoja. Vapaasti valittavat opinnot voi valita Jyväskylän yliopiston laajasta ja monipuolisesta tarjonnasta. Osan opinnoista voi suorittaa ulkomailla opiskelijavaihdon aikana.

Journalistiikan maisteriohjelma koostuu journalistiikan syventävistä opinnoista ja vapaasti valittavista opinnoista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Journalistiikka, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Journalistiikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Journalistiikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Journalistiikka täytä seuraavat tiedot: