Kandi- ja maisteriohjelmat

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa

Kolme ihmistä nauraa

Oletko kiinnostunut kulttuureista? Innostutko yhteiskunnallisista teemoista, nykypäivästä tai menneisyyden tapahtumista? Oletko utelias ja avoin uusille asioille? Jos vastasit kyllä, niin KUMU kutsuu sinua!

KUMU:ssa tutkitaan ja opetetaan yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, kuten moninaisuutta, traditioita, rituaaleja, taidetta, medioita, arkea, elämäntapoja, ilmastonmuutosta, kulttuurista kestävyyttä ja kulttuuria koskevaa päätöksentekoa. Meillä opit ymmärtämään etnisyyksiä ja identiteettejä, eriarvoisuutta, taide- ja kulttuuritoiminnan haasteita, työelämän muutoksia, ihmisoikeuskysymyksiä ja konfliktien vaikutuksia muuttuvassa maailmassamme.

Yhteisöjä ja kulttuureita tutkiessamme yhdistämme humanistista ja yhteiskuntatieteellistä osaamista. Painoalojamme ovat antropologia, etnologia ja kulttuuripolitiikka. Oppimismenetelmämme ovat yhteisöllisiä ja työelämälähtöisiä. Olemme hyviä muistitietotutkimuksessa, etnografiassa, politiikan analyysissa ja kulttuurihallinnon moninaisissa tutkimusmenetelmissä.

KUMU:sta valmistuneena olet kulttuuristen, yhteiskunnallisten ja poliittisten ilmiöiden asiantuntija. Voit työllistyä kotimaisiin ja kansainvälisiin organisaatioihin, järjestöihin, yrityksiin, hallintoon, museoihin, arkistoihin ja esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysyhteistyöhön liittyviin tehtäviin. Monet työskentelevät tutkijoina, toimittajina, yrittäjinä, koulutus- ja viestintäalalla, järjestöjen toiminnanjohtajina ja kulttuuripalvelujen projekteissa.

Osana tutkintoasi voit tehdäkulttuurituotannon ja yhteisöpedagogiikan opintoja Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Lisäksi sinulla on opinto-oikeus verkkovälitteiseen Kulttuurialan hallinto, verkostot ja vaikuttaminen -opintokokonaisuuteen (25 op), jossa perehdytään kulttuurin avulla vaikuttamiseen sekä alan rakenteisiin ja rahoitukseen.

Työelämäopinnot ovat vahvasti mukana koko koulutusohjelman ajan. Tutkinto-ohjelma on perustettu vastaamaan haasteeseen, jonka nopeasti muuttuva maailma esittää perinteiselle kulttuurien tutkimukselle. KUMU:sta valmistuttuasi olet kulttuuristen, yhteiskunnallisten ja poliittisten ilmiöiden asiantuntija. Opiskelijamme työllistyvät kotimaisiin ja kansainvälisiin organisaatioihin, järjestöihin, yrityksiin, museoihin ja arkistoihin sekä enenevissä määrin maahanmuuttoon ja hallintoon liittyviin tehtäviin. Monet ohjelmasta valmistuneet työskentelevät myös tutkijoina, toimittajina tai opetus- ja viestintäalalla.

Maisterintutkinnossa KUMUn opintosi koostuvat maisterintutkielmasta ja muista syventävistä opinnoista. Syventävissä opinnoissa kehität erityisosaamistasi ja opit soveltamaan etnologista, antropologista ja kulttuuripoliittista osaamistasi. Tunnet työelämän kentät ja käytännöt, tunnistat oman osaamisesi ja osaat verkostoitua työnantajatahojen kanssa. Osa syventävien opintojen opintojaksoista vaatii läsnäoloa ja osan voit suorittaa itsenäisesti työskennellen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti, Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu