Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kokkola
Pituus
Opintojen kesto henkilökohtaistetaan
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Opintojen kesto henkilökohtaistetaan
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin. Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Ravintolakokkina hallitset korkeatasoisten alku-, pää- ja jälkiruokien valmistamisen ja esillelaiton.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä, joissa valmistetaan säännöllisesti yli 200:lle henkilölle lounas- ja päivällisruokia.

Suurtalouskokkina hallitset eri ruokalajien valmistamisen suurille asiakasmäärille.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on tiedot ja taidot työskennellä ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä.

Täydennät osaamistasi valinnaisilla tutkinnon osilla. Voit perehtyä laajemmin erilaisiin tuotantotapoihin tai hankit osaamista ennalta varattujen asiakastilausten ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä tai perehdyt erityisruokavalioiden, kasvisruokien tai kylmänä tarjottavien ruokien valmistamiseen.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Valittavana on:

  •  Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
    TAI
  •  Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).

Tutkintoon voit myös sisällyttää tutkinnon osan perustutkinnosta, 10-30 osp.

Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon. Opiskelu tapahtuu joustavasti työpaikoilla, oppilaitoksessa ja virtuaalisissa ympäristöissä. Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti opiskelijalle laaditun henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan (HOKS).

Opinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa.

Voit suorittaa tutkinnon oppisopimus- tai työvoimakoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Lisätietoja

Ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä koulutusrahastosta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen on jatkuva haku. Hae koulutukseen oppilaitoksen omilta sivuilta.

Tutkinto / todistus

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala tai suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.