🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää (+3 sijaintia)
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Elokuu 2024 (+6 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Elokuu 2024 (+6 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Sähkö saa maailman toimimaan!

Sähköasentajana teet asuin-, liike-, toimisto-, teollisuus- tai julkisten kiinteistöjen sähkö- ja automaatioasennuksia sekä niiden käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä sähköasennusstandardien ja säädösten mukaan. Osaat myös tehdä sähköverkoston asentamiseen, käyttöön, huoltoon sekä kunnossapitoon liittyviä tehtäviä.

Automaatioasentajana asennat, kokoat, huollat ja korjaat erilaisia sähköteknisiä automaatiolaitteita sekä mekaanisesti toimivia laitteita. Työlistallesi kuuluu myös ohjauksiin ja järjestelmiin liittyvät kunnossapitotehtävät. Hallitset automaatiotekniikan, sähkötekniikan, elektroniikan ja tietotekniikan perusteet.

Keudassa pääset hiomaan taitojasi oikeissa työkohteissa jo opintojen aikana, mutta ennen sitä saat tutustua asennustöihin oppimisympäristössämme. Tarjoamme nykyaikaiset laitteistot ja vahvat työelämäverkostot. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää tutkintoosi myös ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Koulutusta järjestetään useissa toimipisteissä. Tutustu toteutusvaihtoehtoihin ja hakuaikoihin alempana. Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opiskeluun kuuluu olennaisena osana työpaikalla oppiminen. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen määrä sovitaan yksilöllisesti ja se voi toteutua koulutussopimuksella (palkaton) tai oppisopimuksella (palkallinen). Ilman aiempaa sähköalan työkokemusta työpaikalla järjestettävää koulutusta on noin 12 viikon verran.

Automaatioasentajan ja sähköasentajan oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Aloitus sovitaan joustavasti.

Automaatioasentajan päiväkoulutus

Päiväkoulutuksessa lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16. Aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Koulutusta on Sipoossa ja Järvenpäässä.

Sipoon automaatioasentajan koulutukseen voi hakea seuraavan kerran yhteishaussa keväällä 2025. Jatkuva haku Sipoon koulutukseen aukeaa myöhemmin. Koulutus alkaa elokuussa 2025.

Järvenpään automaatioasentajan koulutukseen voi hakea seuraavan kerran yhteishaussa 2025. Koulutus alkaa elokuussa 2025. Tämä hakukohde ei ole lainkaan jatkuvassa haussa.

Sähköasentajan päiväkoulutus

Päiväkoulutuksessa lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16. Aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Koulutusta on Järvenpäässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Sipoossa.

Järvenpään sähköasentajan koulutus alkaa keväällä 2025. Tarkempi aloitusaika selviää myöhemmin. Jatkuva haku alkaa 9.9.2024. Hakukohde on myös mukana kevään 2025 yhteishaussa.

Sipoon sähköasentajan koulutus alkaa keväällä 2025. Tarkempi aloitusaika selviää myöhemmin. Jatkuva haku on kiinni toistaiseksi. Hakukohde on myös mukana kevään 2025 yhteishaussa.

Nurmijärven sähköasentajan koulutuksen jatkuva haku alkaa 12.8.2024. Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Hakukohde on myös mukana kevään 2025 yhteishaussa.

Mäntsälän sähköasentajan koulutukseen on haku toistaiseksi kiinni.

Sähköasentajan päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Koulutusta on Järvenpäässä.

Seuraava toteutus alkaa Järvenpäässä keväällä 2025. Tarkempi aloitusaika selviää myöhemmin. Monimuotokoulutukseen voi hakea vain jatkuvassa haussa 9.9.2024 alkaen.

Sähköasentajan ilta-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopetusta on pääsääntöisesti maanantaisin ja keskiviikkoisin sekä joka toisena lauantaina. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Koulutusta on Järvenpäässä.

Seuraava toteutus alkaa Järvenpäässä lokakuussa 2024. Monimuotokoulutukseen voi hakea vain jatkuvassa haussa.

Verkkopainotteinen monimuotokoulutus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon opinnot voi myös aloittaa yksittäisestä tutkinnon osasta ”Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen”. Opinnot toteutetaan verkkopainotteisena monimuotokoulutuksena. Tämän tutkinnon osan suorittamisen jälkeen voit jatkaa perustutkinnon opintoja esimerkiksi hankkimallasi oppisopimustyöpaikalla. Tutustu koulutukseen.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 100 €) ja työkalupakista (n. 250 €).

Miten haen?

Jatkuva haku

Jatkuva haku on tällä hetkellä auki Järvenpään sähköasentajan ilta-monimuotokoulutukseen. Mikäli sinulla on alan työpaikka, voit hakea lisäksi automaatioasentajan tai sähköasentajan oppisopimuskoulutukseen. Haku Järvenpään sähköasentajan päiväkoulutukseen ja päivä-monimuotokoulutukseen aukeaa 9.9.2024.

Haku jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutukset eri toimipisteissä. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sähköasentaja Keuda sähkö- ja automaatioalan perustutkinto automaatioasentaja

Kysy lisää!

Toivanen Eija

Opinto-ohjaaja

+358503219155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Honkasalo Katri

Opinto-ohjaaja

+358505137740

Sipoo, Iso Kylätie 14 (Sipoo Enter)

Saarela Leena

Opinto-ohjaaja ma

+358406277061

Nurmijärvi, Lopentie 20

Haatanen Paula

Opinto-ohjaaja

+358401744531

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 6 toteutusta

Elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Järvenpää

Elokuu 2024

 • Monimuotototeutus
 • Järvenpää

Elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Mäntsälä

Elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Sipoo

Koulutuksen aloitus vuonna 2025

 • Monimuotototeutus
 • Järvenpää

Sopimuksen mukaan

 • Oppisopimuskoulutus
 • Järvenpää

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu