Ammatilliset perustutkinnot

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää (+3 sijaintia)

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
25 maaliskuuta, 2024 (+7 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
25 maaliskuuta, 2024 (+7 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Sähkö saa maailman toimimaan!

Sähköasentajana teet asuin-, liike-, toimisto-, teollisuus- tai julkisten kiinteistöjen sähkö- ja automaatioasennuksia sekä niiden käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä sähköasennusstandardien ja säädösten mukaan. Osaat myös tehdä sähköverkoston asentamiseen, käyttöön, huoltoon sekä kunnossapitoon liittyviä tehtäviä.

Automaatioasentajana asennat, kokoat, huollat ja korjaat erilaisia sähköteknisiä automaatiolaitteita sekä mekaanisesti toimivia laitteita. Työlistallesi kuuluu myös ohjauksiin ja järjestelmiin liittyvät kunnossapitotehtävät. Hallitset automaatiotekniikan, sähkötekniikan, elektroniikan ja tietotekniikan perusteet.

Keudassa pääset hiomaan taitojasi oikeissa työkohteissa jo opintojen aikana, mutta ennen sitä saat tutustua asennustöihin oppimisympäristössämme. Tarjoamme nykyaikaiset laitteistot ja vahvat työelämäverkostot. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää tutkintoosi myös ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Automaatioasentajan tai sähköasentajan opinnot voi aloittaa joustavasti oppisopimuksella. Tämän lisäksi maaliskuussa 2024 alkaa sähköasentajan päivä-monimuotokoulutus Järvenpäässä. Muut toteutukset alkavat seuraavan kerran aikaisintaan syksyllä 2024. Lue lisää toteutuksista alempana.

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opiskeluun kuuluu olennaisena osana työpaikalla oppiminen. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen määrä sovitaan yksilöllisesti ja se voi toteutua koulutussopimuksella (palkaton) tai oppisopimuksella (palkallinen). Ilman aiempaa sähköalan työkokemusta työpaikalla järjestettävää koulutusta on noin 12 viikon verran.

Toteutusvaihtoehdot Automaatioasentajan ja sähköasentajan oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Aloitus sovitaan joustavasti.

Automaatioasentajan päiväkoulutus

Päiväkoulutuksessa lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16. Aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Seuraava toteutus Järvenpään ja Sipoon toimipisteissä alkaa elokuussa 2024. Sipoon päiväkoulutukseen voi hakea sekä jatkuvassa haussa että yhteishaussa. Järvenpään päiväkoulutukseen voi hakea vain yhteishaussa.

Sähköasentajan päiväkoulutus

Päiväkoulutuksessa lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16. Aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Seuraava toteutus Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven ja Sipoon toimipisteissä alkaa elokuussa 2024. Päiväkoulutukseen voi hakea sekä jatkuvassa haussa että yhteishaussa.

Sähköasentajan päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Seuraava toteutus alkaa Järvenpäässä 25.3.2024. Monimuotokoulutukseen voi hakea vain jatkuvassa haussa.

Sähköasentajan ilta-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopetusta on pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin sekä kerran kuussa lauantaisin. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Seuraava toteutus alkaa Järvenpäässä vuonna 2025. Monimuotokoulutukseen voi hakea vain jatkuvassa haussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 100 €) ja työkalupakista (n. 150 €).

Miten haen?

Jatkuva haku

Tällä hetkellä koulutuksen voi aloittaa vain oppisopimuksella. Haku jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutukset eri toimipisteissä. Seuraava yhteishaku on 20.2.–19.3.2024. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sähköasentaja Keuda sähkö- ja automaatioalan perustutkinto automaatioasentaja

Kysy lisää!

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358503219155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Honkasalo Katri

Opinto-Ohjaaja

+358505137740

Sipoo, Iso Kylätie 14 (Sipoo Enter)

Sundström-Varjonen Susan

Opinto-ohjaaja

+358504419930

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Haatanen Paula

Opinto-ohjaaja

+358401744531

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 7 toteutusta

25 maaliskuuta, 2024

 • Monimuotototeutus
 • Järvenpää
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Järvenpää

Elokuu 2024

 • Monimuotototeutus
 • Järvenpää

Elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Mäntsälä

Elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Sipoo

Koulutuksen aloitus vuonna 2025

 • Monimuotototeutus
 • Järvenpää

Sopimuksen mukaan

 • Oppisopimuskoulutus
 • Järvenpää

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu