Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Mäntsälä (+2 sijaintia)

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Arvokasta työtä ihmisten auttamiseksi!

Lähihoitajana teet ihmisläheistä työtä moniammatillisessa ympäristössä suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja dokumentoiden. Työn ytimessä on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja auttaminen. Tehtäviisi kuuluu kokonaisvaltainen arjen askareissa auttaminen mm. peseminen, pukeminen, ravitsemus, liikkuminen ja kommunikoinnissa avustaminen.

Keudassa tarjoamme laadukasta lähihoitajan koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Meillä opiskelet työelämälähtöisesti ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen työpaikalla oppimiseen. Saat tukea yksilölliseen oppimiseen ja työllistymiseen. Pääset mukaan työelämäprojekteihin, opintokäynneille erilaisiin työpaikkoihin sekä alan verkostoihin. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää tutkintoosi myös ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Tämän tutkinnon perusteet ovat uudistumassa. Muutokset päivitetään tälle sivulle myöhemmin. Uudet tutkinnon perusteet tulevat voimaan 1.8.2024.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 –3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Osaamisalan kaksi ensimmäistä ja kaikille osaamisaloille yhteistä tutkinnon osaa (Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen) voit opiskella kaikissa toimipisteissä. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Osaamisalat ja toimipisteet

Eri toimipisteissä voit opiskella osaamisalojen opintoja seuraavasti:

Ikääntyvien hoito ja kuntoutus | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula Mielenterveys- ja päihdetyö | Tuusula Sairaanhoito ja huolenpito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula Vammaistyö | Tuusula | Mäntsälä Suunhoito | Ei tarjolla tällä hetkellä Monimuotokoulutus

Opintoja tarjotaan monimuotokoulutuksena. Opinnot voivat sisältää opiskelua oppilaitoksessa, etätehtäviä, verkko-opintoja ja alan työpaikassa oppimista. Kaikkia tutkinnon osia voi opiskella oppisopimuksella. Oppilaitoksessa koulutus tapahtuu päivällä. Iltaopetusta on tarjolla Tuusulassa, mikäli on riittävästi hakijoita. Kysy tarkemmin eri toimipisteiden koulutustarjonnasta!

Lisäksi Keudassa voi opiskella lähihoitajaksi verkossa.

Päiväkoulutus

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Edellytykset opiskelulle

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista hankitaan oppisopimuksella. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on 20.2.–19.3.2024. Lisätiedot ja koulutukseen haku Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitaja

Kysy lisää!

Kari Outi

Opinto-ohjaaja

+358504344105

Tuusula, Kirkkotie 31

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358503219155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Lounela Eero

Opinto-Ohjaaja

+358504320425

Nurmijärvi, Lopentie 20

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu