🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Erikoisammattitutkinnot

Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Tuusula
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Kehitä vanhustyötä monipuolisesti!

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon avulla syvennät ja kehität vanhustyön osaamistasi ja ammattitaitoasi. Vanhustyön ammattilaisena tunnet vanhustyön toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää sekä kehität vanhustyötä moniammatillisessa ympäristössä vastuuhenkilön roolissa. Tutkinnon jälkeen voit työskennellä erilaisissa vanhustyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Vanhustyö erikoisammattitutkinto tarjoaa sinulle mahdollisuuden suuntautua työelämälähtöisesti vanhustyön erityisosaamista vaativiin työtehtäviin tai hakea jatko-opintoihin korkeakouluun. Opintojen aikana syvennät osaamistasi osaamisalan mukaisesti saattohoidossa, palliatiivisessa hoidossa, muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukemisessa, ikävalmentajana toimimisessa sekä edistät ikääntyneen arjen mielekkyyttä ja teet yhteistyössä läheisten kanssa. Joustavat opiskelupolut Keudassa takaavat sinulle opintojen sujuvan etenemisen.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa on osaamisalan mukaiset tutkintonimikkeet:

Saattohoitaja (EAT), Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisala, 180 osp Muistihoitaja (EAT), Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisala, 180 osp Ikävalmentaja (EAT), Ikävalmennuksen osaamisala, 180 osp

Tutkinnon opetussisällöt ovat monipuolisia ja työelämälähtöisiä. Keudan tarjonnassa olevat tutkinnon osat ovat:

Ikävalmentajana toimiminen (non-stop verkkokoulutus) Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen (non-stop verkkokoulutus) Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen tukeminen (non-stop verkkokoulutus) Palliatiivinen hoitotyö (non-stop verkko-monimuotokoulutus) Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen (non-stop verkko-monimuotokoulutus, 10/ 2024 alkaen) Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle osaamisen syventämiseen, jos työskentelet ikäihmisten parissa ja olet aiemmin suorittanut alalle soveltuvan tutkinnon. Työpaikkasi voi olla sosiaali- ja terveysalan vanhustyössä julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin toimintaympäristöissä avo- ja laitoshoidossa, sairaalassa, palveluasumisyksikössä tai kotihoidon parissa. Tätä tutkintoa voi opiskella vain, jos täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset.

Erikoisammattitutkinnon opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Lue lisää kielitaitovaatimuksista.

Miten ja missä voin opiskella?

Opinnot toteutetaan verkossa Teamsin välityksellä. Opinnot edellyttävät alan työpaikkaa. Koulutuksen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus, tai voit opiskella työn ohessa. Osaaminen osoitetaan näytössä alan työpaikassa. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1–1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppi- tai koulutussopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 300 euroa ja yksittäisissä tutkinnon osissa opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Knuuti Anne

Opettaja

+358401744462

Tuusula, Kirkkotie 31

Kuussaari Sanna

Opettaja

+358504419921

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu