🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ylemmät AMK-tutkinnot

Sosionomi (YAMK) | lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen | verkko-opinnot

Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Etätoteutus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Sosionomi (YAMK) | lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen | verkko-opinnot

lab muistilappu kynä ja tietokone

Koulutuksen lähtökohtana on lapsi- ja perhepalveluiden valtakunnallinen kehittäminen osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Taustalla vaikuttavat sote-uudistus, kansallinen lapsistrategia ja lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma. Niiden tavoitteena ovat nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät ja paremmin yhteensovitettavat sekä sosiaalista kestävyyttä edistävät palvelut.

Sosionomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutuksessa keskitytään lapsi- ja perhepalveluiden kehittämiseen, asiakasosallisuuteen ja digitaalisuuteen, monitoimijaiseen työskentelyyn sekä palvelujen sisällöllisiin kysymyksiin, kuten lasten ja nuorten osallisuuteen, varhaiseen tukemiseen sekä eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseen.

Tavoitteena on, että tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee työskentelemään itsenäisesti sosiaalialan vaativissa asiantuntijatehtävissä ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa, kykenee johtamaan osaamista sekä sosiaalialan työkäytäntöjen ja palveluiden kehittämistä erilaisissa työympäristöissä.

Opintojen sisältö ja rakenne

Koulutuksen ydinosaamisen lähtökohtana on lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen entistä lapsi- ja perhelähtöisemmiksi ja sosiaalista kestävyyttä edistäväksi. Keskeisinä sisältöalueina ovat lasten ja nuorten hyvinvoinnin haasteisiin vastaaminen, sekä lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta sekä perheiden hyvää arkea turvaava toiminta. Keskiössä ovat eriarvoisuuden tunnistaminen ja varhainen tuki sekä integratiivisten toimintamallien kehittäminen sekä matalan kynnyksen että vaativan ja erityistason palveluissa.

Opiskelija voi valita täydentäviä opintoja oman mielenkiinnon mukaan myös LAB-ammattikorkeakoulun muista koulutuksista (esim. palvelumuotoilu sosiaali- ja terveyspalveluissa, työyhteisön johtaminen, osaamisen johtaminen, digitaaliset palvelut), muiden ammattikorkeakoulujen tarjonnasta tai Campusonline-tarjonnasta.

Opintojaksoihin sisältyy kontaktiopetusta verkossa keskimäärin kaksi päivää/5 op opintojakso. Opetus on pääsääntöisesti arkisin klo 9–16. Osa opintojaksoista toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomina verkko-opintoina.

Opinnot koostuvat ydinosaamisesta (30 op), opinnäytetyöstä (30 op) ja täydentävistä, monialaisista opinnoista (30 op). Ydinosaamiseen kuuluvat opinnot toteutetaan kolmen ensimmäisen lukukauden aikana. Täydentävät opinnot ovat valinnaisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomi (YAMK) | lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen | verkko-opinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (YAMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (YAMK) | lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen | verkko-opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu