Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Teollinen muotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Rovaniemi
Kandi- ja maisteriohjelmat
Teollinen muotoilu

Teollinen muotoilu

Tarjoamme teollisen muotoilun koulutusohjelmassa korkealaatuista opetusta ja toimimme kansainvälisenä edelläkävijänä arktisen muotoilun osaamisessa.

Opintoihin nivoutuu saumattomasti verkottuminen yrityselämän kanssa sekä toimiminen osana kansainvälistä tutkimusyhteisöä. Koulutusohjelmasta valmistuttuasi omaat vankan ammattitaidon teollisen muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alaisen osaamisen ja kyvyn soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa.

Teemme muotoilun huippututkimusta näkyen merkittävillä kansallisilla ja kansainvälisillä muotoilualan tutkimus- ja taidefoorumeilla. Tutkimuksemme painopisteet ovat tuotemuotoilussa, ja tutkimusnäkökulmissa painottuvat arktisen muotoilun erityispiirteet.

Opintojen painopisteet

Tuotemuotoilu

Tuotemuotoilussa suunnittelet teollisesti valmistettavia tuotteita. Suunnittelussa kiinnität huomiota estetiikan lisäksi tuotteiden käytettävyyteen, valmistettavuuteen ja taloudellisiin tekijöihin. Tuloksena syntyy tuotteita, joita on taloudellista valmistaa ja mukava käyttää, ja ne ovat muotoilullisesti myös käyttäjien mieleen.

Palvelumuotoilu

Palvelumuotoilun tarkoituksena on parantaa ihmisten elämää tekemällä palveluista helpommin käytettäviä, elämyksellisiä ja toimivia. Tämä tapahtuu muotoilun luovien, käyttäjäkeskeisten ja käytännönläheisten menetelmien avulla sekä yhteistyössä palvelua käyttävien ja tuottavien ihmisten kanssa.

Vuorovaikutussuunnittelu

Vuorovaikutussuunnittelussa perehdyt erilaisiin käyttöliittymätyyppeihin ja opit suunnittelemaan helppokäyttöisiä sekä miellyttäviä käyttöliittymiä. Teollisen muotoilun koulutusohjelmassa vuorovaikutussuunnittelun alueella tehtävä tutkimus käsittelee mm. mobiileja, päälle puettavia ja monikanavaisia käyttöliittymiä, joita tutkimme käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteita käyttäen.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuttuasi sinulla on vankka ammattitaito teollisen muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alainen osaaminen ja kyky soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa. Taiteiden tiedekunnasta valmistuneiden teollisten muotoilijoiden työllisyysmahdolliset ovat hienot! Teolliset muotoilijat sijoittuvat työelämässä usein muotoilun asiantuntija-, johto-, koulutus- ja tutkimustehtäviin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teollinen muotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teollinen muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Arvioinnit
Teollinen muotoilu ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Teollinen muotoilu täytä seuraavat tiedot: