🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatillisen tutkinnon osat

Kunnossapito-osaamista sähköasentajille (tutkinnon osia)

OSAO, paikassa Kaukovainio
Pituus
1 vuosi
Aloitus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
1 vuosi
Aloitus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kunnossapito-osaamista sähköasentajille (tutkinnon osia)

Moniosaajille on kysyntää teollisuudessa ja energia-alalla, mm. prosessiteollisuudessa ja tuulivoimaloissa. Osallistumalla kunnossapitokoulutukseemme vahvistat työasemasi myös tulevaisuudessa. Koulutus antaa sinulle laajat mahdollisuudet työskennellä teollisuudessa mekaanisen kunnossapidon tehtävissä, joissa tarvitaan myös sähköasentajan pätevyyttä.  Mahdollisia työtehtäviä koulutuksen jälkeen ovat tuulivoimalan kunnossapitäjä tai teollisuuden kunnossapitäjä.

Koulutuksessa opiskellaan 3 tutkinnon osaa, yhteensä 60 osp. Osaaminen arvioidaan pääasiassa työpaikalla toteutettavissa näytöissä.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksessa suoritetaan kolme tutkinnon osaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta. Tavoitteena on parantaa mahdollisuuksiasi työskennellä teollisuudessa mekaanisen kunnossapidon tehtävissä, joissa tarvitaan myös sähköasentajan pätevyyttä.

Koulutuksen päätyttyä ja työkokemusta hankittuasi voit laajentaa osaamistasi esim. suorittamalla työn ohessa oppisopimuksella koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon, jossa voit suuntautua mm. tuulivoimaan, prosessiteollisuuteen tai sähköautomaatioon.

Koulutuksen toteutus

Opintojen kesto on noin 1 vuosi. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon osien muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää lopullisen opiskeluajan.

Opinnot voit suorittaa päiväopintoina työn ohessa tai alan työtehtävissä oppisopimuksella. Koulutus koostuu kone-ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osista. Tarvittaessa sinulla on mahdollisuus osallistua myös oppimisvalmiuksia tukeviin opintoihin.

Koulutus voidaan toteutetaan oppisopimuskoulutuksena ja määrittää opiskelun toteutus, jos sinulla ei ole työpaikkaa. Oppilaitoksessa tapahtuvan lähiopetuksen määrä on keskimäärin 2-4 päivää/kuukausi koko koulutuksen aikana

Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Koulutuksessa suoritetaan kunnossapitoon liittyviä tutkinnon osia. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kunnossapito-osaamista sähköasentajille (tutkinnon osia), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kysy lisätietoja

  • Oppisopimuskoulutus
  • Kaukovainio

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu työssä oleville ja työvoiman ulkopuolella oleville sähköasentajille. Koulutukseen valitulla tulee olla sähköasentajan tutkinto (esim. sähkö- ja automaatioalan perustutkinto).

Kielitaidon arviointi

Yleiset kielitutkinnot mittaavat, miten osaat käyttää vierasta kieltä käytännön tilanteissa. Nämä ovat tilanteita, joissa joudut puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan. Voit ilmoittautua OSAOssa järjestettäviin yleisiin kielitutkintotesteihin (YKI).

Tutkinto / todistus

Koulutuksen aikana suoritetaan hydrauliikka-asennukset (20 osp), kunnossapitotyöt (20 osp) sekä voimansiirron ja koneenelimien asennustyöt (20 osp) -tutkinnon osat kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelun aikana voi syntyä kuluja opiskeluun liittyvistä materiaaleista kuten oppikirjoista, opiskeluvälineistä, työasusta, työkaluista ja korttipätevyyksistä, n. 350 – 400 €.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu