Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kätilö (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
4,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kätilö (AMK) | päivätoteutus

Nainen hymyilee

Oletko kiinnostunut elämänläheisestä ja monipuolisesta kätilön työstä? Opiskelu kätilöksi tarkoittaa mielenkiintoisia opintoja seksuaali- ja lisääntymisterveyden eri osa-alueilla. Kätilönä olet asiantuntija raskaana olevan, synnyttävän ja synnyttäneen naisen, terveen vastasyntyneen ja perheen sekä gynekologisen potilaan hoitotyössä. Tervetuloa opiskelemaan kätilöksi Oulun ammattikorkeakouluun! 

Koulutuksen sisältö 

Oamkissa ensimmäisen lukukauden opintoihin kuuluvat sairaanhoidon ja kätilötyön perusopinnot ja ensimmäinen kätilötyön harjoittelu. Ensimmäisen opintovuoden jälkeen osaat perusteet asiakkaan päivittäisestä auttamisesta sekä kansansairauksien ja kirurgisesta hoitotyöstä. Osaat myös antaa apua henkeä uhkaavissa tilanteissa. Toisen vuoden opinnoissa opit tutkimaan asiakkaan kokonaisvaltaisesti sekä perehdyt mielenterveys-, päihde- ja perhehoitotyöhön. Kolmantena vuonna opit ikääntyneiden hoitotyötä, vastaanottotyötä sekä johtamista ja päätöksentekoa. Opit myös perustelemaan toimintaasi luotettavalla tiedolla sekä tutkimaan ja kehittämään sairaanhoitajan työtä. Sairaanhoitajaosaamistasi arvioidaan ennen kätilöopintojesi alkamista. Koulutuksen aikana olet työharjoittelussa lähes joka lukukausi.

Kätilöopinnot kestävät noin 1,5 vuotta ja sisältävät kätilötyön asiantuntijuuteen ja kehittämiseen sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä opintoja. Opiskelet muun muassa raskauden ja synnytyksen aikaista sekä synnytyksen jälkeistä kätilötyötä, terveen ja erityistarkkailua tarvitsevan vastasyntyneen sekä eri-ikäisten naisten kätilötyötä. Opinnot sisältävät lisäksi lääketieteellisiä ja luonnontieteellisiä opintoja.

Opiskelu edellyttää sinulta aktiivista osallistumista. Teoreettiset opinnot sisältävät paljon verkko-opiskelua itsenäisesti tai pienryhmissä. Koulutukseen kuuluu runsaasti harjoitustunteja, simulaatioharjoituksia ja ohjattua työharjoittelua. Harjoittelussa tehdään usein vuorotyötä (myös viikonloppuisin) ja harjoittelupaikat voivat olla eri puolella Suomea. Harjoittelussa opitaan hoito- ja kätilötyön lisäksi ammatillista vastuuta ja työelämätaitoja.

Voit suorittaa osan opinnoista projekteissa, opiskelijavaihdossa ulkomailla ja/tai kesäopintoina. Riittävä ammatillinen osaamisesi varmistetaan muun muassa lääkehoidon tenteillä, osaamistestauksilla ja tasokokeilla.

Kätilön työ

Kätilönä teet vastuullista ja ihmisläheistä työtä ja sinulta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta sekä kykyä itsenäisiin päätöksiin ja ennakointiin. Sinulla tulee olla osaamista ja rohkeutta toimia erilaisissa ja nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Kätilönä on tärkeää osata kohdata monenlaisia ihmisiä ja elämäntilanteita. Uskallat myös rohkeasti ottaa puheeksi asioita. Potilaasi ovat useista eri kulttuureista. Työ kätilönä on erittäin palkitsevaa, mutta voi olla ajoittain henkisesti ja fyysisesti raskasta.

Kätilönä vastaat itsenäisesti normaalin raskauden ja synnytyksen aikaisesta hoidosta sekä syntymän jälkeen terveen vastasyntyneen hyvinvoinnista. Osaat ohjata ja tukea perheitä vanhemmuuteen kasvussa ja synnytykseen valmistautumisessa. Keskeistä osaamistasi ovat myös varhaiseen vuorovaikutukseen ja imetysohjaukseen liittyvät asiat. Kätilönä osaat tunnistaa tehostettua seurantaa vaativat tai muuten poikkeavat tilanteet ja pystyt toimimaan osana moniammatillista tiimiä tilanteen niin vaatiessa.

Kätilönä olet myös naisten terveyden ja naistentautien hoitotyön asiantuntija. Osaat ohjata ja hoitaa eri-ikäisiä naistentauteja sairastavia potilaita. Työhösi kuuluvat seksuaalineuvonta sekä perhesuunnitteluun liittyvä ohjaus ja hoito. Kätilön ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö. Kätilökoulutuksen jälkeen saat kätilön ja sairaanhoitajan tutkinnot. Saat EU-direktiivien mukaisen pätevyyden eli työllistymisesi on mahdollista Suomen lisäksi EU:n alueella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kätilö (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kätilö (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kätilö (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu