Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kansanopistot

Matematiikkalinja

Päivölän opisto, paikassa Valkeakoski
Pituus
2 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Matematiikkalinja

Kahdessa vuodessa lakki päähän!Jo käsitteeksi muodostunut Päivölän Matematiikkalinja on suunnattu tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneille peruskoulunsa päättäville nuorille. Matematiikkalinjalla yhdistyvät matemaattisten aineiden opinnot sekä Valkeakosken Tietotien lukio-opinnot. Opiskelijoiden viikot kuluvat opiskelujen lisäksi Päivölä Student Innovation Lab:issa – Matematiikkalinjalaisten omassa työharjoittelupaikassa, ohjelmistotekniikan ja kehitysprojektien parissa. Kahdessa vuodessa ehtii paljon!

Matematiikkalinjalla opiskellaan laajat matematiikan opinnot, runsaasti tietotekniikkaa, fysiikkaa ja kemiaa sekä halutessaan yliopistokursseja. Pääosa opiskelijoista suorittaa matikkalinjan opinnot ja kirjoittaa ylioppilaaksi kahdessa vuodessa, minkä mahdollistaa mm. opistolla asuminen. Matematiikkalinja on alusta asti mitoitettu valmistamaan yliopistollisiin jatko-opintoihin ja työelämän tarpeisiin. Oppimisesta tulee silloin sekä haastavaa että hauskaa!

Matematiikka

Linjalla opiskellaan lukion pitkän matematiikan opinnot, sisältöjä tarpeen mukaan laajennettuna ja syvennettynä. Linjalla voi suorittaa halutessaan myös yliopistokursseja.

Ohjelmointi

Kesälukukauden ohjelmaan kuuluu ohjelmoinnin ja tietotekniikan perusteiden oppiminen. Ohjelmoinnin opettajina toimivat mm. alan ammattilaisiksi päätyneet matematiikkalinjalta valmistuneet oppilaat. Ohjelmoinnin lähtötasolle on erityisen tyypillistä suuri vaihtelu. Ohjelmointikurssin osanottajat jaetaankin kolmeen tasoryhmään: A. aloittelijat, B. tietokonetta muuhun kuin ohjelmointiin paljon käyttäneet, mutta ohjelmoinnissa varsin kokemattomat ja C. ohjelmoinnin harrastajat.

Fysiikka ja kemia

Fysiikassa ja kemiassa matemaattinen työkalupakki tarjoaa mahdollisuuden lukio-opintoja laajempaan ilmiöiden ja teorioiden käsittelyyn. Opinnot antavat hyvän pohjan alan jatko-opintoihin. Mittalaitteita on saatavilla jonkin verran, ja ne ovat opiskelijoiden käytössä myös vapaa-aikana.

Lukio

Matematiikkalinjalla opiskellessa voi suorittaa lukion Valkeakosken Tietotien lukiossa. Pakolliset kurssit opetetaan valtakunnallisen tuntijaon mukaan Päivölässä. Syventävät kurssit matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa suoritetaan lukion opetussuunnitelmaa laajemmin. Muita aineita voi suorittaa ja suoritetaan itsenäisesti.

Päivölä Student Innovation Lab (PSIL)

Opintoihin olennaisena osana kuuluu 12 tunnin viikoittainen työharjoittelu Päivölä Student Innovation Lab:ssa vaihtelevissa projekteissa sekä yhteistyöyritysten toimeksiantojen parissa. Monipuoliset projektit tukevat hyvin opintoja, antavat työkokemusta ja tuovat tervetullutta vaihtelua opiskelupäiviin.

Miksi Matematiikkalinjalle?

  • Tarjonta kattaa laajasti matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja tietotekniikkaa
  • Mahdollisuus paneutua omiin kiinnostuksen kohteisiin lukion opetustarjontaa syvällisemmin
  • Opinnot mitoitetaan alusta saakka valmistamaan yliopistollisiin jatko-opintoihin
  • Mahdollisuus suorittaa samanaikaisesti lukio ja opiskella yliopistokursseja
  • Työharjoittelu tarjoaa mielenkiintoisia projekteja ja kerryttää työkokemusta
  • Linja on tunnettu kansainvälisestä menestyksestään erilaisissa alan kilpailuissa
  • Opiskelu yhdessä samoista asioista kiinnostuneiden kanssa luo hyvää ryhmähenkeä ja lisää opiskelumotivaatiota

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matematiikkalinja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Matematiikkalinjalle hakeudutaan osallistumalla yhteiseen tutustumisviikonlopuista (vkot 2 / 4 / 6 / 8) jolloin järjestetään pääsykokeet ja tutustutaan matematiikkalinjan toimintaan.

Linjalle valitaan osaamisen ja soveltuvuuden perusteella, myös todistusarvosanoja käytetään arvioinnissa. Valkeakosken Tietotien lukioon haetaan normaalisti yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja oppilaitokselta.

Opintomaksuja voi rahoittaa opintotuella.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matematiikkalinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.