Kandi- ja maisteriohjelmat

Biotekniikka

Turun yliopisto, paikassa Turku
Pituus
5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Biotekniikka

Biotekniikka on luontoa ja teknologiaa yhdistävä tieteenala kattaen sovelluksia terveydenhuollosta teollisuuden ratkaisuihin. Biotekniikan kandidaatin opinnoissa opiskelet fysiikkaa, matematiikkaa, insinööritaitoja ja tietotekniikkaa, jotka ovat tärkeitä taitoja jokaiselle tekniikan alan asiantuntijalle. Yritystoiminnan peruskurssilla perehdyt eri yritysmuotoihin, yrityksen perusprosesseihin ja taloushallintoon. Lisäksi opiskelet kemiaa, biokemiaa ja mikrobiologiaa, jotka muodostavat perustan biotekniikan opinnoille. Biotekniikan opinnoissa perehdyt bioteknisiin prosesseihin ja menetelmiin sekä biotekniikan eri sovellusalueisiin. Biotekniikan kandidaatin tutkinnon opinnot ovat sivuainetta lukuunottamatta kaikille yhteiset.

Biotekniikan diplomi-insinöörin tutkinnossa suuntaat opintosi linjavalinnan mukaisesti ja kaikille yhteisiä opintoja on enää vähän. Noin puolet pääaineen opinnoista on luentoja, seminaareja, tenttejä ja kirjallisia töitä, loput soveltavaa projektityöskentelyä. Opiskeluaikana hankittua osaamista osoitetaan opintojen lopussa tehtävällä diplomityöllä.

Biotekniikan opinnot sisältävät runsaasti käytännön harjoitustöitä, joiden aikana opit käyttämään erilaisia laboratoriolaitteita ja työskentelemään itsenäisesti ja turvallisesti laboratoriossa. Laboratoriotyöskentely on tarkkuutta vaativaa työtä ja edellyttää opiskelijalta keskittymistä, huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä. Laboratoriotöissä käytetään potentiaalisesti terveydelle vaarallisia aineita, joten opiskelijan itsensä, hänen opiskelijatovereidensa ja opettajahenkilökunnan turvallisuuden vuoksi opiskelijan tulee pystyä käsittelemään töissä käytettäviä kemikaaleja asianmukaisesti ja toimimaan tarkkaavaisesti erilaisissa tilanteissa.

Tavoitteet

Tekniikan kandidaatin koulutus biotekniikan pääaineessa antaa sinulle:

 • laaja-alaiset teknilliset perustiedot ja -taidot
 • molekulaaristen biotieteiden, biotuotannon, bioprosessien ja bioanalytiikan perusosaamisen
 • edellytykset laboratoriotyöskentelyyn
 • valmiudet kehittyä biomolekyylien tuotannon, bioteknisten järjestelmien, elintarvikekehityksen ja kestävien bioteknisten prosessien asiantuntijaksi.

Biotekniikan TkK-tutkinnon jälkeen sinulla on edellytykset jatkaa opintojasi biotekniikan diplomi-insinööriksi tai muussa soveltuvassa ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa.

Diplomi-insinöörin koulutus antaa sinulle:

 • taidot yhdistää biokemiallista sekä laite- ja informaatioteknologista tietoa erityisalallasi
 • valmiudet soveltaa hankittua osaamista tutkimus-, tuotekehitys-, tuotanto-, markkinointi- ja muissa asiantuntijatehtävissä yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa
 • lähtökohdat oman yritystoiminnan aloittamiseen
 • valmiudet ja kelpoisuuden hakeutua suorittamaan tohtorin tutkinto.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Turku
 • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Turun yliopisto
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 70 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa. Turun yliopistosta valmistuvat ovat luovia ja oma-aloitteisia asiantuntijoita, joille valmiit ratkaisut ja toimintamallit eivät...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu