🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Biotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Biotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Biotekniikka on luontoa ja teknologiaa yhdistävä tieteenala kattaen sovelluksia terveydenhuollosta teollisuuden ratkaisuihin. Biotekniikan kandidaatin opinnoissa opiskelet fysiikkaa, matematiikkaa, insinööritaitoja ja tietotekniikkaa, jotka ovat tärkeitä taitoja jokaiselle tekniikan alan asiantuntijalle. Yritystoiminnan peruskurssilla perehdyt eri yritysmuotoihin, yrityksen perusprosesseihin ja taloushallintoon. Lisäksi opiskelet kemiaa, biokemiaa ja mikrobiologiaa, jotka muodostavat perustan biotekniikan opinnoille. Biotekniikan opinnoissa perehdyt bioteknisiin prosesseihin ja menetelmiin sekä biotekniikan eri sovellusalueisiin. Biotekniikan kandidaatin tutkinnon opinnot ovat sivuainetta lukuunottamatta kaikille yhteiset.

Biotekniikan diplomi-insinöörin tutkinnossa suuntaat opintosi linjavalinnan mukaisesti ja kaikille yhteisiä opintoja on enää vähän. Noin puolet pääaineen opinnoista on luentoja, seminaareja, tenttejä ja kirjallisia töitä, loput soveltavaa projektityöskentelyä. Opiskeluaikana hankittua osaamista osoitetaan opintojen lopussa tehtävällä diplomityöllä.

Biotekniikan opinnot sisältävät käytännön harjoitustöitä, joiden aikana opit käyttämään erilaisia laboratoriolaitteita ja työskentelemään itsenäisesti ja turvallisesti laboratoriossa. Laboratoriotyöskentely on tarkkuutta vaativaa työtä ja edellyttää opiskelijalta keskittymistä, huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä. Laboratoriotöissä käytetään potentiaalisesti terveydelle vaarallisia aineita, joten opiskelijan itsensä, hänen opiskelijatovereidensa ja opettajahenkilökunnan turvallisuuden vuoksi opiskelijan tulee pystyä käsittelemään töissä käytettäviä kemikaaleja asianmukaisesti ja toimimaan tarkkaavaisesti erilaisissa tilanteissa.

Tavoitteet

Tekniikan kandidaatin koulutus biotekniikan pääaineessa antaa sinulle:

 • laaja-alaiset teknilliset perustiedot ja -taidot
 • molekulaaristen biotieteiden, biotuotannon, bioprosessien ja bioanalytiikan perusosaamisen
 • edellytykset laboratoriotyöskentelyyn
 • valmiudet kehittyä biomolekyylien tuotannon, bioteknisten järjestelmien ja kestävien bioteknisten prosessien asiantuntijaksi.

Biotekniikan TkK-tutkinnon jälkeen sinulla on edellytykset jatkaa opintojasi biotekniikan diplomi-insinööriksi tai muussa soveltuvassa ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa.

Diplomi-insinöörin koulutus antaa sinulle:

 • taidot yhdistää biokemiallista sekä laite- ja informaatioteknologista tietoa erityisalallasi
 • valmiudet soveltaa hankittua osaamista tutkimus-, tuotekehitys-, tuotanto-, markkinointi- ja muissa asiantuntijatehtävissä yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa
 • lähtökohdat oman yritystoiminnan aloittamiseen
 • valmiudet ja kelpoisuuden hakeutua suorittamaan tohtorin tutkinto.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Turku
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu