🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Fysikaaliset tieteet, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Fysikaaliset tieteet, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Fysikaalisten tieteiden kandidaatin tutkinnossa perehdytään laaja-alaisesti fysiikan teoreettisiin perusteisiin ja kokeellisiin sekä laskennallisiin menetelmiin. Koulutuksen ensimmäisenä vuonna opiskellaan fysiikan ja matematiikan perustaidot kerraten ja laajentaen lukiossa opittua. Toisena ja kolmantena vuonna perusopinnoista jatketaan aine- ja erikoistumisopintoihin, joissa valittuja aiheita ja menetelmiä opiskellaan syvemmin.

Luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon suoritettuasi voit valita suoritatko ylemmän tutkinnon suomenkielisessä Fysikaalisten tieteiden pääaineessa vai kansainvälisessä englanninkielisessä -ohjelmassa. Maisterivaiheessa sinulla on mahdollisuus suuntautua useille eri fysiikan aloille. Riippuen tulevaisuudenkuvistasi, voit valmistua tutkijaksi, opettajaksi tai yritysmaailmaan asiantuntijatehtäviin. Voit painottaa opintojasi kokeelliseen, teoreettiseen tai laskennalliseen fysiikkaan sekä opiskella datatiedettä.

Opiskelu- ja opetusmenetelmät ovat monipuoliset ja vaihtelevat kursseittain. Näitä ovat mm. luennot, harjoitukset, projektityöt, laboratoriotyöt, seminaarit, ekskursiot ja tutkielmat. Opintojen alussa opiskelijoita valmennetaan myös oman opiskelutekniikkansa kehittämisessä.

Tavoitteet

Fysikaaliset tieteet ovat perusta sekä monille muille luonnontieteille että suurelle osalle modernia teknologiaa. Fysikaalisten tieteiden koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille vahva luonnontieteellinen osaaminen sekä kehittää moderneja työelämätaitoja: ongelmanratkaisua, analyyttistä ajattelua, tiedonhankintaa, kommunikaatiotaitoja, tieteellistä kirjoittamista, ryhmätyötaitoja ja organisointivalmiuksia.

Suoritettuasi luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon (LuK) fysikaalisista tieteistä osaat selittää ja analysoida luonnonilmiöitä fysiikan teorian avulla sekä ratkaista teknologisesti tärkeitä fysikaalisia ongelmia. Tunnet fysiikan keskeiset periaatteet ja sinulla on valmiudet opiskella fysiikkaa syvällisellä tasolla, jota fysikaalisten tieteiden asiantuntijalta vaaditaan. Osaat suunnitella ja toteuttaa fysikaalisia kokeita, käyttää matemaattisia malleja fysikaalisten ilmiöiden kuvaamiseen sekä vertailla kriittisesti kokeellisia ja teoreettisia tuloksia.

Maisteritutkinnon jälkeen voit toimia asiantuntijana omalla erikoisalallasi yritysmaailmassa, tutkijana tai opettajana. Fysiikan lisäksi koulutuksesi perusteella pystyt nopeasti hahmottamaan uusia ja monimutkaisia ilmiöitä ja ymmärtämään niiden keskinäisiä riippuvuuksia.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu