🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Maantiede, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Maantiede, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Maantieteen koulutus tarjoaa valmiudet ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien kysymysten alueelliseen jäsentämiseen ja kestävän kehityksen mukaisten ratkaisujen etsimiseen. Opit analysoimaan monimutkaisia ilmiöitä alueellisesti ja ajallisesti eri mittakaavatasoilla sekä työskentelemään luonnon- ja yhteiskuntatieteellisten haasteiden rajapinnalla.

Koulutus sopii sinulle, jos:

  • haluat ymmärtää luonnon ja ihmistoiminnan dynaamisia vuorovaikutuksia
  • olet kiinnostunut sekä luonnontieteellisistä että yhteiskuntatieteellisistä tutkimusmenetelmistä
  • haluat oppia digitaalisen paikkatiedon hallinta- ja sovellustaitoja

Tavoitteet

Maantieteen koulutus tarjoaa vahvan ja laaja-alaisen perustan toimia tutkijana, opettajana tai asiantuntijana yhteiskunnan eri osa-alueilla. Monissa yksityisen ja julkisen sektorin sekä järjestöjen työtehtävissä on olennaisen tärkeää ymmärtää ilmiöiden ja prosessien alueellista vaihtelua ja vuorovaikutuksia sekä ajallista muutosta. Maantieteen erityisenä vahvuutena on luonnontieteellisten ja ihmistieteellisten näkökulmien yhdistäminen, mikä antaa erinomaiset välineet globalisoituneen yhteiskunnan ja ympäristön haasteiden ymmärtämiseen. Maantieteilijä hallitsee paikkatietomenetelmät (GIS) ja niiden yhteiskunnalliset sovellukset ja hänellä on monipuoliset työelämätaidot.

Maantieteen koulutuksen (LuK) tavoitteet

Luonnontieteiden kandidaatin (LuK) tutkinto maantieteessä tarjoaa monipuoliset perustiedot luonnonympäristön ja yhteiskunnan ilmiöistä ja prosesseista, laaja-alaisen menetelmäosaamisen sekä perusvalmiudet maantieteellisen tutkimuksen tekemiseen. LuK-tutkinnon suoritettuaan voi jatkaa maisteriopintoihin maantieteessä, lähitieteenaloilla tai esimerkiksi monitieteisissä maisteriohjelmissa. Tutkinto on 180 opintopisteen laajuinen, ja sen ohjeellinen suoritusaika täysipäiväisesti opiskellen on kolme vuotta.

Maantieteen koulutuksen (FM) tavoitteet

Filosofian maisterin (FM) tutkinto maantieteessä kehittää syvällisesti asiantuntijuutta ja tutkimustaitoja opiskelijan valitsemalla erikoistumisalalla. Kahdessa vuodessa suoritettavassa 120 opintopisteen laajuisessa FM-tutkinnossa voi valita tutkimus- ja asiantuntijatehtäviin valmentavan maantieteen linjan tai aineenopettajan kelpoisuuteen johtavan opettajan linjan. Maantieteen linjalla opinnot kytkeytyvät laitoksen tutkimustyöhön sekä yhteistyöhön yhteiskunnan toimijoiden kanssa. Opettajan linjalla opiskelijat perehtyvät syvällisesti maantieteen opetuksen tutkimukseen ja käytännön toteutukseen sekä koulutuksen tavoitteisiin ja mahdollisuuksiin yhteiskunnassa. FM-tutkinnon jälkeen on mahdollisuus hakeutua jatko-opintoihin, jotka johtavat filosofian tohtorin (FT) tutkintoon maantieteessä tai lähialoilla.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu