🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Automaatio ja tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto, paikassa Vaasa
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Automaatio ja tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopistosta valmistuneiden diplomi-insinöörien työllisyysnäkymät ovat maamme huippua! Vaasan seudun menestyksekäs energiakeskittymä tarjoaa tekniikan opiskelijoillemme parhaita harjoittelumahdollisuuksia sekä ainutlaatuisia Takuuteekkari-kesätyöpaikkoja ja meiltä valmistuneille diplomi-insinööreille merkityksellisiä työuria kestävän energian ja älykkään teknologian parissa. Alueemme energia-ala keskittyy etenkin joustavaan ja ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon, älykkäisiin sähköverkkoihin, taajuusmuuttajiin sekä energiajärjestelmien automaation ja ohjelmistojen kehittämiseen.

Älykäs automaatio ja tietotekniikka parantavat sähkö- ja energiajärjestelmien luotettavuutta sekä energiatehokkuutta. Opintojen aikana opit johtamaan ohjelmistoprojekteja sekä kehittämään älykästä teknologiaa, joka hyödyntää muun muassa koneoppimista. Osaat rakentaa laitesovelluksia käyttäen elektroniikkaa, nopeita laskentapiirejä ja tietoliikennetekniikkaa. Optimaalisten ratkaisujen etsimiseen käytät tietokonemallintamista ja tekoälymenetelmiä.

Koulutusta tukevat monipuoliset opetusmenetelmät (mm. lähiopetus, yhteinen ongelmien ratkaisu, tietokone-, simulointi- ja laboratorioharjoitukset) sekä pienryhmätyöskentely. Tekniikan moderni opetuslaboratorio Technobothnia, teollisuusyritykset ja tutkimushankkeet tarjoavat poikkeuksellisen hyvän opiskeluympäristön tekniikan opinnoille.

Tekniikan kandidaatin tutkinto

Tekniikan kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti opiskellen kolmessa vuodessa. Opinnot rakentuvat seuraavista osa-alueista:

  • Kaikille opiskelijoille yhteiset yleis- ja perusopinnot
  • Opintosuuntakohtaiset opinnot ja kandidaatin tutkielma
  • Vapaasti valittavat opinnot

Tekniikan kandidaatin tutkinnon alkuosa on kaikille tekniikan kandidaattiopiskelijoille pääosin yhteinen. Yhteisissä opinnoissa saat yleiskäsityksen tekniikan alan perusteista ja energia-alasta, opiskelet teknillistä matematiikkaa ja fysiikkaa sekä saat hyvät viestintä- ja kielitaidot. Yhteisissä opinnoissa pääset toimimaan monialaisissa tiimeissä. Monet uudet ratkaisut syntyvät tunnetusti eri alojen kohdatessa.

Tekniikassa tarvittavassa matematiikassa perehdyt muun muassa yhtälöryhmiin ja matriiseihin, differentiaalilaskentaan sekä kompleksilukuihin ja niiden sovelluksiin. Fysiikassa opit muun muassa mekaniikan, sähköopin ja termodynamiikan lainalaisuudet sekä niiden matemaattista mallintamista.

Eri tekniikan aloilta on kaikille yhteisiä opintoja, joissa opit esimerkiksi energian tuotantomuotoja, sähköverkon rakennetta, tietoliikennetekniikkaa sekä digitaalisten järjestelmien ja tietokonemallinnuksen perusteita sekä projektihallintaa, kyberturvaa ja paljon muuta.

Suunnan opinnot perehdyttävät automaation ja tietotekniikan keskeisiin osaamisalueisiin, kuten elektroniikkaan, mitta-antureihin, tietokantoihin ja tietorakenteisiin. Opit sekä teoriaa että tietoja ja taitoja ammatillisen tehtäväalueen kehittämiseen ja käytännön ongelmien ratkaisemiseen.

Diplomi-insinöörin tutkinto

Diplomi-insinöörin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti opiskellen kahdessa vuodessa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vaasa
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa

Vaasan yliopisto

Me Vaasan yliopistossa ratkomme suuria globaaleja haasteita ja luomme kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Meillä on yli 5000 opiskelijaa. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan muutosta. Meiltä valmistuu...

Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu