Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Iisalmi
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija

Tarjoilija hallitsee erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn. Hän huolehtii ravintolan tekstiileistä, astioista, laseista ja ruokailuvälineistä sekä kattaa ja siistii pöytiä. Tarjoilijalla on hyvä ruoka- ja juomatuntemus jotka ovat osa hyvää ammattitaitoa. Työssä tarvitaan palvelu- ja kielitaitoa erilaisten asiakasryhmien palvelutilanteissa. Tarjoilijan tulee hallita myös myyntityö, kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat toimipaikan liikeidean mukaan. 

Tarjoilija työelämässä

Tarjoilijan työ edellyttää hyvää myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Tarjoilijan työ vaatii taitoa itsenäiseen työskemtelyyn ja joustavia ryhmätyötaitoja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Työ vaatii ystävälliyyttä, huolellisuutta, palveluhenkisyyttä, joustavuutta ja ongelman ratkaisutaitoa.

Ravintola- ja cateringalalla on useita suuntautumisvaihtoehtoja. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työtehtävät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. 

Tarjoilijan työpaikkoja ovat mm. anniskelu- ja ruokaravintolat, kahvilat, laivaravintolat, yökerhot, henkilöstöravintolat, liikennneasemat, pikaruokalat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkailu- sekä suurtalousalan toimipaikat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Peruskoulun 9.luokkalaiset ja ilman tutkintoa olevat hakevat yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopiston kattava koulutustarjonta on täynnä mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Nuori tai aikuinen, peruskoulun käynyt tai ammattiin jo valmistunut – löydät takuulla itsellesi sopivan koulutuksen. Ammattiopiston neljä koulutusalaa ovat:  Tekniikan ja liikenteen ala Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Luonnonvara-...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi

Arvioinnit

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.