Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Näyttää 1-19 koulutusta 19 tuloksesta
Näyttää 1-19 koulutusta 19 tuloksesta
 

Ensihoitajan koulutus

Ensihoitajaksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa suorittamalla sairaanhoitajan tai ensihoitajan AMK-tutkinnon. Opinnot kestävät keskimäärin neljä vuotta. Ensihoitajaksi voi opiskella useissa ammattikorkeakouluissa ympäri Suomea. Ensihoitajaksi valmistuttaessa valmistuu samalla sairaanhoitajaksi.

Ensihoitajan koulutus on hyvin käytännönläheistä. Simulaatio-opetus ja tutkimushankkeet ovat osa opetusta. Opinnot koostuvat ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opintojaksoista. Työelämävalmiuksia kehittävät opinnot tukevat toimimaan työelämässä. Työharjoittelut ovat olennainen osa opintoja.

Ensihoitaja työelämässä

Ensihoitajan työ vaatii tekijältään paljon. Ensihoitajan on osattava arvioida nopeasti potilaan tila, tunnistamaan avun tarve ja hänen on osattava tehdä hoitoratkaisuja odottamattomissa tilanteissa. Työssä olosuhteet ja tilanteet muttuvat nopeasti, joten ensihoitajan on oltava joustava ja kyettävä sopeutumaan nopeasti erilaisiin tilanteisiin.

Lääketieteellinen osaaminen on ensihoitajalle äärimmäisen tärkeää. Ensihoitokoulutus opettaa tiedot ja taidot, joita on osattava soveltaa käytännon hoitotyössä.

Ensihoitajalle tärkeää on hyvät vuorovaikutustaidot sekä tilannetaju. Ensihoitajan on osattava toimia johdonmukaisesti erilaisissa, nopeissa ja kriittisissä tilanteissa. 

Hyvä fyysinen sekä psyykkinen kunto on tärkeää. Ensihoitajan työssä tulee vastaan tilanteita, joihin ei voi etukäteen varautua. Vaikeita tilanteita on osattava käsitellä jälkeen päin. Työ on myös fyysisesti raskasta, joten hyvä fyysinen kunto on tärkeää.

Ensihoitaja toimii terveydenhuollon kiireellisen hoidon asiantuntijana. Ensihoitaja voi työskennellä ensihoitoketjun kaikissa vaiheissa. Hän hoitaa äkillisesti sairastuneita ja kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Tutkinnon jälkeen työllistyt joko ensihoitajaksi tai sairaanhoitajaksi. Työmahdollisuuksia on runsaasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Työpaikkana voi olla esimerkiksi ambulanssi, ensiapu, teho-osasto, sydänvalvontayksikkö tai pienellä lisäkoulutuksella vaikka pelastushelikopteri.

Ensihoitajan työhön kuuluu asiakkaiden neuvontaa ja tukemista sekä ohjaamista erikoisavun piiriin. Ensihoitaja voi toimia myös kouluttajana sekä tutkimus- ja kehittämistehtävissä eri terveydenhoidon tahoilla.

Terveydenhuoltoalalla työllisyystilanne on hyvä, ja työntekijöistä saattaa olla jopa pulaa. Työvoiman tarvetta alalla lisää henkilöstön eläköityminen sekä väestön ikääntyminen.

Palaa sivun alkuun

Läheet: ammattinetti.fi, Metropolia, XAMK

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!