🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Espoo

Espoo – aktiivinen keskus opiskelijalle

Espoon kaupunki tunnetaan kansainvälisestikin osaamisen, tutkimuksen ja kehitystyön keskuksena. Espoo tarjoaa opiskelijalle monipuolisen ja aktiivisen ympäristön oppia ja innostua!
Näyttää 1-20 koulutusta 158 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
 • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 158 tuloksesta
1
2
3
4
...
8

Espoo – aktiivinen keskus opiskelijalle

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki, jonka erityispiirre on viiteen eri keskukseen tukeutuva kaupunkirakenne. Asukkaita kaupungissa on noin 280 000. Työmahdollisuudet Espoossa ovat monipuoliset, sillä kaupunkiin on keskittynyt kansainvälisten yritysten pääkonttoreita ja korkean teknologian yrityksiä. Moni naapurikuntalainen pendelöikin päivittäin töihin Espooseen. Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa ja nopeaa, sillä Espoo on kiinteästi liittynyt pääkaupunkiseudun joukkoliikenneverkostoon.

Aktiivinen ja uutta luova kaupunki tarjoaa kulttuurin harrastamiseen oivat mahdollisuudet melkeinpä kaikilla kulttuurin saroilla. Espoon kulttuurikeskus ja muut kulttuuritalot sekä festivaalit tarjoavat alan kotimaisia ja kansainvälisiä huippuesityksiä, näyttelyitä ja muuta ohjelmistoa.

Liikkumiseenkin on mahdollisuuksia enemmän kuin osaat edes kuvitella – seitsemän urheilupuistoa, kolme jäähallia, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää! Vuosittainen kävijämäärä liikuntapaikoilla on kolmisen miljoonaa. Espoossa toimii yli 300 urheiluseuraa. Urheiluseurojen lajivalikoima on laaja: noin 90 lajia aina aikidosta uppopalloon.

"Espoo on opiskelijakaupunkina sopivan kokoinen ja hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingistä. Lenkkimaastot on hyvät eikä kaikki talot ole rakennettu niin vieri viereen. Kaiken kaikkiaan sanoisin, että Espoossa on pääkaupunkiseudun hyvät palvelut, mutta kuitenkin rauhallisempi arki." Elina, 22-v

Opiskelu Espoossa: Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Esiopetusta järjestetään useissa kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa. Espoon lukiot ja ammatilliset oppilaitokset tarjoavat korkealaatuista opetusta.

Espoossa on 11 suomenkielistä lukiota, ruotsinkielinen lukio ja yksi aikuislukio.

 • Espoon aikuislukio
 • Espoon yhteislyseon lukio
 • Espoonlahden lukio
 • Etelä-Tapiolan lukio
 • Haukilahden lukio
 • Kaitaan lukio
 • Kuninkaantien lukio
 • Leppävaaran lukio
 • Mattlidens gymnasium
 • Olarin lukio
 • Pohjois-Tapiolan lukio
 • Tapiolan lukio
 • Viherlaakson lukio

Ammatillista koulutusta tarjoaa ammattiopisto Omnia. Omnian ammattiopistossa järjestetään koulutusta liiketalouden ja kaupan alalla, matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan ja kulttuurin alalla. Omnian lisäksi Espoossa toimii yksityinen ammattioppilaitos Kelloseppäkoulu. Lisäksi ammatillista koulutusta järjestää Raja- ja merivartiokoulu ja Axxell.

Opiskelu Espoossa: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Kaupunki tunnetaan kansainvälisestikin osaamisen, tutkimuksen ja kehitystyön keskuksena, jonka ytimessä on monipuolista ja kiinnostavaa opiskelua tarjoava Aalto-yliopiston kampusalue. Ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen voit jatkaa opintojasi korkeakouluissa Espoossa.

Korkeakouluopetusta Espoossa tarjoaa ammattikorkeakoulu Metropolia, Laurea-ammattikorkeakoulu, Espoon työväenopiston avoin yliopisto sekä Aalto-yliopisto. Voit katsoa lisää Espoossa tarjottavia koulutuksia tästä.

Asuminen Espoossa: Opiskelijalle katto pään päälle

Asuntotilanne pääkaupunkiseudulla on melko heikko, etenkin syksyisin kun uudet opiskelijat etsivät itselleen kattoa pään päälle. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö, Hoas, vuokraa asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille.

Asuntosäätiöllä on lähes 8500 asuntoa ja vuosittain solmitaan uusia vuokrasopimuksia noin 10 000. Ensimmäisen asunnon haussa ei kannata olla liian nirso – nappaa itsellesi asunto, joka sinulle ensimmäisenä tarjotaan. Syksyn ruuhkapiikin jälkeen uuden asunnon etsiminen on huomattavasti helpompaa.Palaa sivun alkuun

Lähteet: espoo.fi, hoas.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!