🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Espoo on Suomen 3. paras opiskelukaupunki!

Espoo nappasi kolmossijan parhaiden opiskelukaupunkien listalla.

TOP 10 Opiskelukaupungit

Espoo on Suomen kolmanneksi parhain opiskelukaupunki! Viime vuonna selvityksessämme toiseksi sijoittunut Espoo joutuu tänä vuonna tekemään tilaa Turulle, mutta sijoittuu silti upeasti kärkikahinoihin. Eri parametrejä tarkasteltaessa käy myös selväksi, että Espoo on yksi Suomen parhaista opiskelukaupungeista.

Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo on ainutlaatuinen sekoitus kaupunkia ja luontoa. Saman kaupungin sisällä matkustetaan metrolla ja astutaan metsän siimekseen suoraan kotiovelta. 

Espoossa sijaitsee kaksi ammattikorkeakoulua, ja Suomen ehkä yhdestä tunnetuimmista opiskelijapyhätöstä eli Espoon Otaniemestä löytyy kaupungin ainoa yliopisto. Espoo tarjoaa hyvällä sijainnilla ja loistavilla mahdollisuuksillaan kodin vuosittain yli 20 000 opiskelijalle. 

Faktoja Espoosta:

👥 Väkiluku: 314 024 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🐿️ Espoon nimikkoeläin on liito-orava.

   Löydä opiskelupaikka Espoosta!  

 

Aloita tästä

Espoon opiskelijat arvostavat korkealuokkaista opetusta 

Espoo nousi Oppilaitoksen ja opetuksen taso -parametrillä mitattuna toiseksi heti Helsingin kantapäillä. Kansainvälisesti arvostetulla Aalto-yliopistolla on tässä oma osuutensa, mutta opiskelijapalaute paljastaa myös opiskelijoiden viihtyvän Espoon korkeakouluissa.

Jatko-opintojaan suunnittelevilla on myös hyvät mahdollisuudet asettua Espooseen, sillä Espoossa on tarjolla runsaasti maisteri- ja YAMK-tutkintoja. Kaupunki nousimelkein sadalla opintolinjallaan neljänneksi jatko-opintomahdollisuuksia mittaavalla parametrillä.

Espoossa tarjolla paljon työmahdollisuuksia 

Espoossa opiskelevalle ja opintojen jälkeistä aikaa miettivälle on selvityksemme perusteella iloisia uutisia. Kaupunki nousi sekä Uramahdollisuudet- että Työharjoittelupaikat-parametreillä kärjen tuntumaan. Espoossa viihtyvä voi siis hyvällä todennäköisyydellä löytää valmistuttuaan työn kaupungista.

60 ainejärjestöä ja opiskelijayhdistystä takaavat vauhdikkaan opiskelijaelämän 

Espoosta löytyy 60 ainejärjestöä, joiden ansiosta kaupungin opiskelijaelämä on varsin vilkas. Suuri kaupunki tarjoaa opiskelijoilleen monia mahdollisuuksia, ja Espoosta pääsee tarpeen mukaan siirtymään vaivatta myös naapurikaupunkeihin. 

Ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset ovat mukana järjestämässä hauskaa opiskelijaelämää, mutta ne toimivat myös opiskelijoiden edunvalvojina. Ainejärjestötoiminta tuo opiskelijaelämään parhaimmillaan paljon sisältöä, joten kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti lähteä siihen mukaan. 

Kulttuuria, liikuntaa ja luonnonpuistoja keskellä kaupunkia 

Suurien kaupunkien tapaan myös Espoo sijoittuu Kaupunki- ja vapaa-aika -parametrillä kärkisijoille. Liikunnasta innostuville on tarjolla monipuolisesti niin sisä- kuin ulkoliikuntaa. Kaupunki tarjoaa liikunta- ja kulttuuripalveluissa monia etuja opiskelijoille. Myös korkeakoulut järjestävät opiskelijoille liikuntamahdollisuuksia edullisin hinnoin. 

Kulttuurin ystävät voivat huomata kärsivänsä valinnan vaikeudesta, sillä mielenkiintoisia museoita, keikkoja ja teatteriesityksiä on Espoossa tarjolla roppakaupalla. Opiskelijan kannattaa selvittää, onko niihin mahdollista hyödyntää opiskeluetua, joka alentaa hieman kuluja. 

Espoossa sijaitsevat myös Kansallispuisto Nuuksio ja Espoon Keskuspuisto, joissa voi omien mieltymyksiensä mukaan esimerkiksi lenkkeillä tai ihan vain nauttia luonnon rauhasta. 

 

“Sopivan kokoinen, miellyttävä, rauhallinen, sopivasti kaikkea.” 

“Laadukas ja korkeatasoinen opetus, hyvät tilat sekä hyvä sijainti” 

“Hyvät yhteydet.” 

“Edullinen asuminen.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset