🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Tampere on Suomen 4. paras opiskelukaupunki!

Tampere nappasi nelossijan vuoden 2023 TOP 10 Opiskelukaupunkia -rankingissa.

Vanha Tampellan rakennus Tampereella

Tampere on Suomen neljänneksi paras opiskelukaupunki! Tampere jäi vuoden 2023 rankingissa niukasti neljänneksi Espoon taakse, mutta sijoittui upeasti mm. Kaupunkielämä ja vapaa-ajan mahdollisuudet -parametrillä mitattuna.

Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki on suosittu kulttuuri- ja tapahtumakaupunki, jota edustaa peräti kaksi jääkiekkojoukkuetta.

Tampereella korkeakouluyhteisön muodostaa Tampereen yliopisto ja ammattikorkeakoulu sekä niiden kymmenet tuhannet opiskelijat. Kaupunki tunnetaan myös ainoana paikka Suomessa, jossa poliisit koulutetaan ammattiinsa.

Faktoja Tampereesta:

👥 Väkiluku: 255 050 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🚊 Tampereen Ratikka aloitti liikennöinnin 9.8.2021

   Löydä opiskelupaikka Tampereelta!  

 

Aloita tästä

Moni opiskelija asettuu Tampereelle pysyvästi 

Tampereen korkeakoulut tarjoavat 145 maisteri- ja YAMK-tutkintoa, joten kaupunki sijoittuu jatko-opiskeluparametrillä mitattuna komeasti toiseksi. Tampere tunnetaan monipuolisena ja kauniina kaupunkina, joten moni opiskelija saattaa harkita asettumista sinne tutkinnon suorittamisenkin jälkeen.  

Tästä haaveileville meillä on hyviä uutisia kerrottavana: Tampere sijoittuu uramahdollisuuksien parametrillä toiseksi heti Helsingin jälkeen. Myös selvityksen avoimissa vastauksissa kävi ilmi, että vastaajat arvostivat Tamperetta juurikin hyvien työllistymismahdollisuuksien vuoksi.  

Opiskelija-asuntoja moneen eri tarpeeseen 

Tampere näyttää tarjoilevan myös mukavan määrän asuntoja opiskelijoille. Tampereella asuntoja opiskelijaystävällisin hinnoin tarjoavat muun muassa POAS ja TOAS.

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua huokeammin joko keskustassa tai kaupungin etelä- tai itäpuolella. Liikkuminen korkeakoulujen kampuksille hieman  kauempaakaan ei ole vaikeaa, sillä kaupungista löytyvät tunnetusti hyvät joukkoliikenneyhteydet. 

Tampereen keikkatarjonta on omaa luokkaansa  

Jos haluat kokea musiikkielämyksiä, kannattaa suunnata Tampereelle. Selvityksemme mukaan Tampereella oli eniten keikkoja aikavälillä 1.8.2022–31.5.2023. Tampere sijoittui runsaan kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tarjontansa ansiosta Kaupunkielämä ja vapaa-ajan mahdollisuudet -parametrin sijalle kaksi, joten kulttuuri- ja liikuntapalveluista ei tässä kaupungissa näytä olevan pulaa.

Keikkojen lisäksi Tampere tarjoaa monipuolisesti museonäyttelyjä ja kulttuurielämyksiä, joista monista on mahdollisuus saada opiskelija-alennusta opiskelijakorttia näyttämällä. Selvityksemme mukaan Tampereelta näyttää siis löytyvän jokaiselle jotakin!

Tampereella pääset harrastamaan liikuntaa niin ulkona kuin sisälläkin toiveidesi mukaan. Kaupungista löytyy myös useita eri retkeilykohteita, kuten vaikka Tammerkosken tai Pyynikin luontopolut. 

 

“Hyvä sijainti, hyvät opiskelumahdollisuudet, myös hyvät työmahdollisuudet,” 

“Tampere on iso kaupunki, mutta silti kodikas ja monipuolinen opiskelun ulkopuoliseen elämäänkin. Tasokas opetus, hyvät kulkuyhteydet sekä turvalliset ja kivat asuinalueet.” 

“Sopivan kokoinen, eurooppalaistuva kaupunki, jossa hyvä koulutaso eri aloille. Viihtyisä ja vireä ja uudistuva kaupunki lähellä kaikkea” 

“Mukava ja kaunis kaupunki, paljon tekemistä opiskelijoille, iso muttei liian iso, hyvä julkinen liikenne, hyvät opiskelumahdollisuudet.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Tampereella:

Poliisiammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen yliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Tampere.fi, Tampereen Ratikka, Opiskelijan Tampere, TOAS, Tilastokeskus

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset