Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-44 yhteensä 44 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
Näyttää 1-44 yhteensä 44 tulosta
 

Vilkas, opiskelijaystävällinen ja liikkuva Jyväskylä!

"Jyväskyläläiset ovat tosi leppoisia, mukavia ja rentoja, heidän kanssaan on helppo jutella!" Anniina, 23-v

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelukaupunkeja. Lähes joka kolmas vastaantulija on koululainen tai opiskelija, yhteensä heitä on  yli 45 000. Suomalaisuuden ja koulutuksen perinne on vahva: kaupunkiin on perustettu maan ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, maan ensimmäinen suomenkielinen kansakoulun opettajaseminaari ja maan ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu.

Liikunnannälkäisille kaupunki tarjoaa mahtavia ulkoilumahdollisuuksia, sekä useita liikuntakeskuksia, joissa voit harrastaa yhtä jos toista, toinen toistaan mielenkiintoisempia lajeja! Jyväskylän yliopisto tarjoaa yliopisto-opiskelijoille mahdollisuuden monipuoliseen ja virkistävään yliopistoliikuntaan.

"Yliopistoliikunnan monipuoliset mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos opiskelee yliopistolla. Jyväskylässä todella aistii, että siellä koulutetaan liikunnan ammattilaisia korkeakoulutasolla! Jyväsjärven ympärillä kiertävät lenkkipolut ovat mainiot lenkkeilyyn ja talvella Jyväsjärven jäällä on kiva kävellä tai hiihtää." Anniina, 23-v

Opiskelijalle kaupunki tarjoaa menevää opiskelijaelämää. Korkeakoulujen useat ainejärjestöt järjestävät viikoittain useita tapahtumia, nimenomaan opiskelijoille suunnattuja. Täällä opiskellessa et takuulla tylsisty!

Jyväsjärvi

Asuminen Jyväskylässä - Asuntoa metsästämässä!

Opiskelija-asuntoja Jyväskylässä välittää Keski-Suomen opiskelija-asunto säätiö KOAS. Tämän lisäksi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) vuokraa opiskelija-asuntoja Kortepohjan ylioppilaskylästä. Asuntoja on tarjolla aina soluasunnoista yksiö- ja perheasuntoihin.

Vapailta markkinoilta asuntoa voi etsiä esimerkiksi JYY:n asuntopalstalta, johon voi myös ilmoittaa itsensä asunnonetsijäksi. Liikkeissään kannattaa olla kuitenkin nopea, sillä asuntoa etsiessä nopeat syövät hitaat.

Opiskelu Jyväskylässä: Lukio ja ammatillinen koulutus

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä tarjoaa lukiokoulutusta seitsemässä eri lukiossa Jyväskylän alueella: Cygnaeus-lukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Voionmaan lukio, Jyväskylän aikuislukio, Korpilahden lukio, Sepän lukio ja Tikkakosken lukio.

Ammatillista koulutusta tarjoaa Jyväskylän ammattioppilaitos, joka on nuorten monialainen ammatillinen oppilaitos. Ammattiopistossa opiskelee vuosittain yli 4000 nuorta kymmeniin ammatteihin. Oppilaitos järjestää myös taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa.

Tämä lisäksi Jyväskylässä on mahdollisuus opiskella esimerkiksi kotitalousoppilaitoksessa, kristillisessä opistossa tai Alkio-opistossa. Aikuiskoulutusta tarjoaa 10 000 opiskelijan Jyväskylän aikuisopisto.

» Voit katsoa lisää Jyväskylän koulutustarjonnasta täältä

Opiskelu Jyväskylässä: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Yliopistokoulutusta tarjoaa monipuolinen Jyväskylän yliopisto. Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 15 000 opiskelijaa seitsemässä eri tiedekunnassa. Vuoden 2012 Taloustutkimuksen Korkeakoulujen imagotutkimuksen mukaan Jyväskylän yliopisto on Suomen kolmanneksi tunnetuin ja kiinnostavin yliopisto nuorten aikuisten parissa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisista yliopistoista Jyväskylän yliopisto on kaikkein tunnetuin ja kiinnostavin ja sen maine opiskelupaikkana parhain. Tutkimuksen mukaan nuorten kiinnostavimpia toivealoja ovat kauppatieteet, humanistiset tieteet, kasvatustieteet, luonnontieteet, psykologia, liikuntatieteet ja yhteiskuntatieteet. Kaikki nämä alat ovat tarjolla Jyväskylän yliopistossa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun uudessa organisaatiossa on neljä koulutusyksikköä, jotka ovat Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Hyvinvointiyksikkö, Teknologiayksikkö ja Liiketoiminta ja palvelut -yksikkö. Koulu vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu, jonka toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä ja Saarijärven Tarvaalassa. Opiskelijoita ammattikorkeakoulussa on yli 8000. JAMK tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, ammatillista opettajakoulutusta, avoimia ammattikorkeakouluopintoja, täydennyskoulutusta ja myös oppisopimustyyppistä täydennyskoulutusta nuorille ja aikuisille.

Lähteet


jkl.fi, koas.fi, jamk.fi, jyu.fi

Kuvat

Jyväskylän kaupungin kuvapankki

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia