🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelu Jyväskylässä

Vilkas ja liikkuva Jyväskylä!

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelijakaupunkeja. Kaupunki tarjoaa monenlaista menoa jokaisen makuun – liikuntaa, kulttuuria ja menevää opiskelijaelämää. Jyväskylässä on mahdollisuus laadukkaaseen opiskeluun ja itsensä kouluttamiseen läpi elämän!
Näyttää 1-20 koulutusta 192 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 192 tuloksesta
1
2
3
4
...
10

Vilkas, opiskelijaystävällinen ja liikkuva Jyväskylä!

"Jyväskyläläiset ovat tosi leppoisia, mukavia ja rentoja, heidän kanssaan on helppo jutella!"

– Anniina, 23 v.

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelukaupunkeja. Lähes joka kolmas vastaantulija on koululainen tai opiskelija, yhteensä heitä on  yli 45 000. Suomalaisuuden ja koulutuksen perinne on vahva: kaupunkiin on perustettu maan ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, maan ensimmäinen suomenkielinen kansakoulun opettajaseminaari ja maan ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu.

Liikunnannälkäisille kaupunki tarjoaa mahtavia ulkoilumahdollisuuksia sekä useita liikuntakeskuksia, joissa voit harrastaa toinen toistaan mielenkiintoisempia lajeja! Jyväskylän yliopisto tarjoaa yliopisto-opiskelijoille mahdollisuuden monipuoliseen ja virkistävään yliopistoliikuntaan.

"Yliopistoliikunnan monipuoliset mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos opiskelee yliopistolla. Jyväskylässä todella aistii, että siellä koulutetaan liikunnan ammattilaisia korkeakoulutasolla! Jyväsjärven ympärillä kiertävät lenkkipolut ovat mainiot lenkkeilyyn ja talvella Jyväsjärven jäällä on kiva kävellä tai hiihtää."

– Anniina, 23 v.

Opiskelijalle kaupunki tarjoaa menevää opiskelijaelämää. Korkeakoulujen useat ainejärjestöt järjestävät viikoittain useita tapahtumia, nimenomaan opiskelijoille suunnattuja. Täällä opiskellessa et takuulla tylsisty!

Jyväsjärvi

Asuminen Jyväskylässä – Asuntoa metsästämässä!

Opiskelija-asuntoja Jyväskylässä välittää Keski-Suomen opiskelija-asunto säätiö KOAS. Tämän lisäksi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) vuokraa opiskelija-asuntoja Kortepohjan ylioppilaskylästä. Asuntoja on tarjolla aina soluasunnoista yksiö- ja perheasuntoihin.

Vapailta markkinoilta asuntoa voi etsiä esimerkiksi JYY:n asuntopalstalta, johon voi myös ilmoittaa itsensä asunnonetsijäksi. Liikkeissään kannattaa olla kuitenkin nopea, sillä asuntoa etsiessä nopeat syövät hitaat.

Opiskelu Jyväskylässä: Lukio ja ammatillinen koulutus

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä tarjoaa lukiokoulutusta kolmessa eri lukiossa Jyväskylän alueella: Schildtin lukio, Jyväskylän Lyseon lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille tarjoaa Gradia. Tämä lisäksi Jyväskylässä on mahdollisuus opiskella esimerkiksi Jyväskylän palvelualan opistossa, Jyväskylän kristillisessä opistossa tai Alkio-opistossa. 

» Voit katsoa lisää Jyväskylän koulutustarjonnasta täältä

Opiskelu Jyväskylässä: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Yliopistokoulutusta tarjoaa monipuolinen Jyväskylän yliopisto. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 14 500 opiskelijaa kuudessa eri tiedekunnassa. Jyväskylän yliopisto sijaitsee kauniilla puistokampuksella.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu AMK tarjoaa opetusta ICT-alalla, kulttuurialalla, liiketalouden alalla, luonnonvara-alalla, matkailu- ja ravitsemisalalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan alalla. JAMKissa on noin 8500 opiskelijaa.

Lähteet: jkl.fi, koas.fi, jamk.fi, jyu.fi

Kuvat: Jyväskylän kaupungin kuvapankki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!