🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Jyväskylä on Suomen 6. paras opiskelukaupunki!

Jyväskylä sijoittui vuoden 2023 TOP 10 Opiskelukaupunkia -rankingissa sijalle 6.

TOP 10 Opiskelukaupungit: Jyväskylä

Jyväskylä on Suomen kuudenneksi paras opiskelukaupunki, kuten myös viime vuoden selvityksessä. Tiukasti sijoituksestaan kiinni pitävä Jyväskylä ihastuttaa monipuolisella kaupunkielämällään.

Keski-Suomessa sijaitseva Jyväskylä on tunnettu neljästä eri korkeakoulusta ja ilmasotakoulustaan. Kaupunki on myös Suomen ainoa virallinen liikuntapääkaupunki.

Jyväskylä on selvityksemme tasavahva suorittaja ja se menestyi hienosti useammalla eri parametrillä mitattuna.

Faktoja Jyväskylästä:

👥 Väkiluku: 147 746 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🏰 Jyväskylässä sijaitsee Suomen korkein opiskelijatalo KOAS Tower.

   Löydä opiskelupaikka Jyväskylästä!  

 

Aloita tästä

Jyväskylä tarjoaa loistavat puitteet kouluttautumiseen 

Jyväskylä tarjoaa mainiot mahdollisuudet suorittaa maisteri- tai YAMK-tutkinto kaupungissa. Sen korkeakoulut nimittäin tarjoavat selvityksemme viidenneksi parhaimmat mahdollisuudet jatko-opiskeluun. Vaihtoehtoja korkeakouluista löytyy huimat 94 kappaletta. 

Kaupungissa riittää kaikenlaista tekemistä, nähtävää ja koettavaa. Tästä pitävät huolta Jyväskylän 44 eri ainejärjestöä tai opiskelijayhdistystä. Kanssaopiskelijoita voi todellakin sanoa olevan paljon, sillä joka kolmas asukas on Jyväskylässä opiskelija. Ehkä juuri tämän takia Jyväskylä sijoittuu hyvin Opiskelijaelämä -parametrillä mitattuna.

Kaupungin opiskelijajärjestöt järjestävät erilaisia opiskelijatapahtumia ympäri vuoden. Yksi kuuluisimmasta tapahtumista on Amazing Race Jyväskylä, joka järjestetään vapun aikaan. Kaupungissa järjestetään myös approja, jotka tuovat sinne opiskelijoita myös muualta Suomesta. 

Opiskelijoille tarjolla edullisempaa asumista hyvien yhteyksien päässä 

Jyväskylä pitää huolta opiskelijoistaan tarjoamalla heille kelpo määrän asuntoja opiskelijamäärään nähden. Kaupunki ei yllä ihan kirkkaimman kruunun tavoittelijaksi Opiskeluasuntojen määrä -parametrillä, mutta sijoittuu kuitenkin kärkipäähän.  

Opiskelijoille huokeampaan hintaan asuntoja tarjoavat esimerkiksi Soihtu ja Koas, ja paikasta toiseen pääsee liikkumaan joukkoliikenne Linkillä.

Jyväskylän kaupunkielämä hurmaa monipuolisuudellaan

Jyväskylästä sanotaan löytyvän paras liikunta- ja urheiluosaaminen niin koulutusohjelmien kuin harrastusmahdollisuuksien puolesta. Tätä tukee myös selvityksemme, sillä sen mukaan Jyväskylä menestyi mukavasti myös tässä parametrillä mitattuna.  Kaupungista ja sen läheisyydestä löytyy kauniita kansanpuistoja, kulttuuria ja kansainvälistä meininkiä. 

Kulttuurin ystäville on myös tarjolla museoita, teattereita ja keikkoja. Osaan paikoista kannattaa tiedustella opiskelija-alennusta. Opiskelijakorttia vilauttamalla saattaa toisinaan lunastaa itselleen jopa ilmaisen sisäänpääsyn. 

Jyväskylää ympäröivät Keski-Suomen kauniit luonnonpuistot, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua mahdollisuuksien mukaan. 

 

“Tarpeeksi pieni kaupunki, mutta kuitenkin eloisa ja aktiivinen. Kampukset lähellä toisiaan. Paljon tapahtumia opiskelijoille. Palvelut hyvin saatavilla. Opiskelijalähtöinen kaupunki.” 

“Kaunis ja rauhallinen paikka.” 

“Opiskelijaystävällinen ympäristö, jossa laadukas yliopisto ja elävä keskusta.” 

“Laajat harrastusmahdollisuudet ja hyvät kulkuyhteydet.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Jyväskylässä:

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän yliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

 

Lähteet: Opiskelijakaupunki Jyväskylä, Kauppakadun Appro, Tilastokeskus, Yle, KOAS, JYY

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset