Biokemia
-
Oulu
-
Lähiopetus
-
Syksy
Kemia (kemisti tai kemian aineenopettaja)
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus
-
Syksy
Kemiantekniikka
-
Lappeenranta
-
Lähiopetus
-
Syksy
Kemia
-
Helsinki
-
Lähiopetus
-
Syksy
Kemia, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri
-
Joensuu
-
Lähiopetus
-
Syksy
Kemian tekniikka
-
Espoo
-
Lähiopetus
-
Useita (2)
Kemia, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri
-
Turku
-
Lähiopetus
-
Syksy
Kemisti ymmärtää maailmaa kemian ilmiöiden kautta
Kemia on tieteenala, jossa selvitetään eri aineiden rakenteita ja ominaisuuksia kokeellisesti ja teoreettisesti. Kemisti tutkii näitä aineita. Kemistin työnkuvaan voi kuulua esimerkiksi tutkimus- ja kehitystyötä, hallinnollisia töitä tai markkinointi- ja myyntitehtäviä.
Jos haluat oppia ymmärtämään kemian ilmiöitä ja maailmaa, kemistin koulutus voisi sopia sinulle. Koulutuksessa saat eväitä edistää ihmisten ja elinympäristön hyvinvointia kemian tutkimuksen avulla.
Kemistiltä vaaditaan tarkkuutta ja luovuutta
Kemistin työssä on tunnettava aineet, joiden kanssa on tekemisissä ja työskenneltävä varmoin ja tarkoin ottein. On myös hyvä kyetä omaksumaan uutta teoreettista tietoa, jotta sitä voi soveltaa käytäntöön.
Kemistillä on hyvä olla myös luovuutta ja uteliaisuutta selvittää eri aineiden ominaisuuksia ja niiden mahdollisia uusia sovellutuksia.
Työssä vaaditaan myös yhteistyötaitoja. Tulevaisuudessa kemian alan työ, erityisesti kemianteollisuus, tulee olemaan entistä poikkitieteellisempää.
Alalle aikovien on hyvä ottaa huomioon, että allergiat tai yiherkkyys joillekin aineille saattavat estää ammatin harjoittamisen.
Kemistin koulutus
Kemian alaa voit opiskella korkeakoulussa. Voit opiskella luonnontieteellisellä alalla filosofian maisteriksi tai teknistieteellisellä alalla diplomi-insinööriksi. Voit opiskella kemiaa myös kouluttautuaksesi kemian opettajaksi.
Kemian alan opinnoissa tutustut alaan perusteista lähtien. Tutustut kemian peruskäsitteisiin, alkuaineiden ja molekyylien ominaisuuksiin, termodynamiikan perusteisiin, yhdisteiden nimeämiseen, luokittelemiseen ja reaktioihin.
Myöhemmässä vaiheessa opintoja voit syventyä valitsemaasi kemian alaan.
Kemisti työelämässä
Kemisti voi työskennellä esimerkiksi
- kemianteollisuudessa,
- yliopistoissa
- ja kuntien laboratorioissa.
Kemian ammattilaisille löytyy monia eri uravaihtoehtoja. Laboratoriotyö sopii käytännöläheisestä työstä pitävälle, kun teoreettinen tutkimus edustaa toista ääripäätä.
Tulevaisuudessa kemistin työssä tulee todennäköisesti korostumaan ympäristöasioiden merkitys. Kemian ala pyrkii kehittämään uusi ratkaisuja sellaisiin ympäristöhaasteisiin kuin energian riittävyys, ilmastonmuutos ja puhdas vesi. Alan tutkimus- ja kehitystyö on keskittynyt kehittämään muun muassa puhtaampia polttoaineita ja erilaisia lääkkeitä.
Lähteet: Ammattinetti, Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto