Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta

Kemisti ymmärtää maailmaa kemian ilmiöiden kautta

Kemia on tieteenala, jossa selvitetään eri aineiden rakenteita ja ominaisuuksia kokeellisesti ja teoreettisesti. Kemisti tutkii näitä aineita. Kemistin työnkuvaan voi kuulua esimerkiksi tutkimus- ja kehitystyötä, hallinnollisia töitä tai markkinointi- ja myyntitehtäviä.

Jos haluat oppia ymmärtämään kemian ilmiöitä ja maailmaa, kemistin koulutus voisi sopia sinulle. Koulutuksessa saat eväitä edistää ihmisten ja elinympäristön hyvinvointia kemian tutkimuksen avulla.

Kemistiltä vaaditaan tarkkuutta ja luovuutta

Kemistin työssä on tunnettava aineet, joiden kanssa on tekemisissä ja työskenneltävä varmoin ja tarkoin ottein. On myös hyvä kyetä omaksumaan uutta teoreettista tietoa, jotta sitä voi soveltaa käytäntöön.

Kemistillä on hyvä olla myös luovuutta ja uteliaisuutta selvittää eri aineiden ominaisuuksia ja niiden mahdollisia uusia sovellutuksia.

Työssä vaaditaan myös yhteistyötaitoja. Tulevaisuudessa kemian alan työ, erityisesti kemianteollisuus, tulee olemaan entistä poikkitieteellisempää. 

Alalle aikovien on hyvä ottaa huomioon, että allergiat tai yiherkkyys joillekin aineille saattavat estää ammatin harjoittamisen.

Kemistin koulutus

Kemian alaa voit opiskella korkeakoulussa. Voit opiskella luonnontieteellisellä alalla filosofian maisteriksi tai teknistieteellisellä alalla diplomi-insinööriksi. Voit opiskella kemiaa myös kouluttautuaksesi kemian opettajaksi.

Kemian alan opinnoissa tutustut alaan perusteista lähtien. Tutustut kemian peruskäsitteisiin, alkuaineiden ja molekyylien ominaisuuksiin, termodynamiikan perusteisiin, yhdisteiden nimeämiseen, luokittelemiseen ja reaktioihin.

Myöhemmässä vaiheessa opintoja voit syventyä valitsemaasi kemian alaan.

Kemisti työelämässä

Kemisti voi työskennellä esimerkiksi

  • kemianteollisuudessa,
  • yliopistoissa
  • ja kuntien laboratorioissa.

Kemian ammattilaisille löytyy monia eri uravaihtoehtoja. Laboratoriotyö sopii käytännöläheisestä työstä pitävälle, kun teoreettinen tutkimus edustaa toista ääripäätä.

Tulevaisuudessa kemistin työssä tulee todennäköisesti korostumaan ympäristöasioiden merkitys. Kemian ala pyrkii kehittämään uusi ratkaisuja sellaisiin ympäristöhaasteisiin kuin energian riittävyys, ilmastonmuutos ja puhdas vesi. Alan tutkimus- ja kehitystyö on keskittynyt kehittämään muun muassa puhtaampia polttoaineita ja erilaisia lääkkeitä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti, Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!