Näyttää 1-20 koulutusta 107 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 107 tuloksesta
1
2
3
4
...
6

Konetekniikan koulutus

Konetekniikan alan koulutus on suunnattu erityisesti teknologiateollisuuden tarpeisiin, jolla on keskeinen asema Suomen kansantaloudessa ja ulkomaankaupassa. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat koneistustyöt, levy- ja teräsrakennetyöt sekä kokoonpano- ja asennustyöt.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset perusvalmiudet teknologiateollisuuden valmistustehtäviin, kone-, laite- ja automaatioasennuksiin sekä kunnossapitotehtäviin. Tutkinnon osaamisaloja ovat asennuksen ja automaation osaamisala, valimotekniikan osaamisala ja tuotantotekniikan osaamisala. Tutkintonimikkeitä taas ovat:

  • Koneistaja
  • Levyseppähitsaaja
  • Kunnossapitosentaja
  • Koneenasentaja
  • Valaja
  • Valumallinvalmistaja

Koneistajan ammattitutkinto ja koneenasentajan ammattitutkinto on suunnattu konetekniikan alan kokoneille ammattilaisille. Koulutukseen osallistuvilla tulee olla alan ammatillinen peruskoulutus tai vahva ammatillinen osaaminen. Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka pitää sisällään lähiopintoja, etäopintoja ja työssäoppimista. Opintojen tavoitteena on kouluttaa kone- ja metallituoteteollisuuden ammattilaisia, jotka hallitsevat asennus- ja purkutyöt.

Ammattikorkeakouluisa voi suorittaa Konetekniikan tai kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen, josta valmistuu insinööriksi. Koneinsinööri hallitsee suunnittelu-, valmistus- ja automaatio-osaamisen, joissa fysiikan ja matematiikan sovellustaidot ovat tärkeässä osassa.

Tutkinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa insinöörejä, joiden taitoihin kuuluvat konealan ammattiosaamisen lisäksi tietotekniset valmiudet, tuotekehitystaito, yrityksen logistiikan perusasiat ja kustannustietous sekä ammatissa tarvittavan vieraan kielen hallinta ja ihmisten tarpeiden huomiointi teknologian soveltamisessa.

Konetekniikan ammattilainen työelämässä

Teknologiateollisuuden tarvitseman henkilöstön määrä ei tule lähitulevaisuudessa Suomessa kasvamaan, mutta uutta ammattitaitoista työvoimaa tarvitaan erityisesti työntekijöiden ikärakenteesta johtuvan poistuman vuoksi.

Koneenasentajien työnkuvaan kuuluu koneiden ja laitteiden kokoamista ja aseentamista. Koneenasentajat voivat erikoistua erityyppisiin koneisiin ja laitteisiin tai tietynlaisiin työtehtäviin. Työpaikkoja koneenasentajalle voivat olla muun muassa konepajat ja kulkuvälineteollisuus.

Konetekniikan alan ammattilainen on oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen, huolellinen, täsmällinen ja luotettava. Koneinsinööriksi valmistuneen työnkuva voi olla esimies-, suunnittelu-, tuotannon kehitys-, myynti-, tai opetustehtäviä. Tyypillisiä työnantajia ovat teollisuusyritykset, auto- ja kuljetusala sekä suunnittelutoimistot.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: Ammattinetti.fi, Opintopolku.fi, Oph.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!