Opiskelu Kuortaneella

Urheiluhenkeä uhkuva Kuortane

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Kuortane tarjoaa lukuisia liikuntamahdollisuuksia ja kunnan reippaan elämänrytmin keskiössä on urheiluopisto. Tutustu aktiiviseen Kuortaneeseen!
Näyttää 1-8 koulutusta 8 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-8 koulutusta 8 tuloksesta

Reipas ja rauhallinen Kuortane tarjoaa opiskelijalle yhteisön, jossa osataan puhaltaa yhteen hiileen

Kuortaneella kaikessa tekemisessä on mukana tomeraa pohjalaista asennetta ja reipasta otetta elämään. Siksi juuri Kuortaneella urheilu ja liikunta ovat merkittäviä työllistäjiä, tarjoten samalla alueen asukkaille ja matkailijoille monipuolisesti vapaa-ajan aktiviteettejä.

Vankkojen urheiluperinteiden ja paikallisen luonnon kauneuden lisäksi alueen erityispiirteitä ovat lyhyet etäisyydet sekä palveluiden toimivuus.

Kuortaneen historia ulottuu vuoteen 1557, jolloin paikan nimi mainittiin ensimmäisen kerran väestöluetteloissa. Alueen eri kolkissa näkyvät hyvin säilyneet talonpoikaisrakennukset antavat Kuortaneelle sen omaleimaisen ilmeen ja muistuttavat 1700-1800- lukujen tervanpolttoajoista. Perinteitä kunnioitetaan vuosittain Terwaviikolla ja kulttuurin ystävä löytää Kuortaneelta erilaisia nähtävyyksiä ja museoita, esimerkiksi Talomuseon tai kansainvälisesti tunnetun taiteilijan Soile Yli-Mäyryn Taidehallin. Perinteikkäistä maalaismaisemista on kuitenkin vain noin kolmen vartin matka Seinäjoelle.

Kuortaneen koulutustarjonta

Lukio-opetusta tarjoaa urheiluopistoalueella sijaitseva Kuortaneen lukio ja urheilulukio. Urheilulukiossa painotetaan jalkapallon, jääkiekon, lentopallon, keilailun, painin, pesäpallon sekä yleisurheilun opetusta.

Kuortaneen urheiluopiston koulutusvalikoimasta löytyy niin tutkintoon johtavia koulutuksia kuin liikunta-alan lyhyempiäkin kursseja. Perustutkinnon voi suorittaa liikunnanohjauksen alalta, ammattitutkintokoulutuksia puolestaan hieronnan, liikuntapaikka-alan sekä valmennuksen saralla. Erikoisammattitutkinnon voi suorittaa valmennuksen ja urheilujohtamisen alalta.  

Kuortaneen kunnan alueella toimii Lakeudenportin kansalaisopisto, jonka tarjonnasta löytyy muun muassa yleissivistävää koulutusta sekä kuvataiteen perusopetusta.

Asuminen Kuortaneella

Opiskelijoiden asumisesta Kuortaneen kunnassa vastaa Kiinteistö Oy Kuortaneen Koulumaja, jonka omistamat rivitalot on etupäässä tarkoitettu urheilulukion opiskelijoiden käyttöön.

Kuortaneen Urheiluopistossa opiskeleville on varattuna asuntolapaikkoja opistolta.

Asumisvaihtoehdoista voi tiedustella myös Kuortaneen kunnalta. Asuntoja on saatavilla keskustasta, keskustan tuntumasta sekä haja-asutusalueelta. 

Vapaa-ajan toiminta

Vapaapäivinä ei tarvitse pyöritellä peukaloitaan, Kuortaneella voit virkistyä esimerkiksi golfin parissa. Kuortane Golfin 9-reikäinen, nokkelasti suunniteltu kenttä on kotoisan ja nostalgisen perinnemaiseman ympäröimä.

Onko laitesukellus sydäntäsi lähellä? Kuortaneelta löytyy Kaatialan louhos, jonka tuntevat sukeltajat kansainväliselläkin tasolla ja paikassa järjestetään myös sukelluskursseja.

Kuortaneella voi sukeltaa myös kuvainnoillisesti mineraaliharrastuksen maailmaan, sillä Kaatialan alue on kiintoisa käyntikohde, jonka hylkykivikasat ovat keräilijöiden ja korukiviharrastajien aarreaittoja.

Alueen monilukuiset vesistöt takaavat sen, että innokas harrastaja voi kalastaa ympäri vuoden. Sarvikkaan koskialue on perhokalastajien suosikki, Kuortaneenjärvi ja Kuhajärvi puolestaan ovat tunnettuja kuhastaan.

Lähteet: kuortane.fi; kuortane.com

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!