Näyttää 1-20 koulutusta 55 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 55 tuloksesta
1
2
3

Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinnon voi suorittaa useissa ammattioppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Peruskoulusta jatkettaessa liiketoiminnan perustutkinto suoritetaan yleensä kolmessa vuodessa. Jos tutkintoon hakee jatkuvassa haussa ja on jo esimerkiksi työkokemusta alata, liiketoiminnan perustutkinnon voi saada suoritetuksi nopeamminkin. Liiketoiminnan perustutkinnosta valmistuu merkonomiksi.

Liiketoiminnan perustutkintoon sisältyy muun muassa asiakaspalvelun, kaupan, myynnin, asiakkuuksien hoidon ja myyntityön, visuaalisen myyntityön, toimistopalvelujen, sähköisen kaupankäynnin sekä yrittäjyyden opintoja. Myös kirjasto- ja tietopalvelualan tehtävät kuuluvat usein liiketoiminnan perustutkinnon sisältöön.

Liiketoiminnan perustutkinto opettaa asiakaslähtöistä liiketoimitaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä kielitaitoa. Merkonomilla on hyvät taidot myös talouden hallinnassa.

Merkonomi työelämässä

Merkonomi toimii erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä helposti ja osaa myös verkostoitumisen taidon. Merkonomi voi toimia myös yrittäjänä. Liiketoiminnan perustutkinto antaa mahdollisuuden myös lähiesimiehenä toimimiseen.

Liiketoiminnan perustutkinto on väylä moneen liike-elämän työpaikkaan. Merkonomi voi työskennellä esimerkiksi myyntineuvottelijana, myyjänä, myyntisihteerinä, tuote-edustajana tai tuoteryhmä- tai osastovastaavana. Markkinointitehtävät, rahoitus- ja vakuutusalan palvelutehtävät sekä yrittäjänä toimiminen ovat myös mahdollisia uravaihtoehtoja.

Työpaikasta riippuen merkonomin työ on usein toimistotyötä, jossa on säännölliset työajat. Töitä voi tietysti olla vaihtelevasti ja myös viikonloppuisin, mikäli työpaikka tällaista vaatii. Liiketoiminnan perustutkinto antaa monipuolisesti vaihtoehtoja, joihin työllistyä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Edupoli, Riveria, Opintopolku

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!