Mediakoulutus

Haluatko monipuolisen ja inspiroivan työn, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen? Oletko kiinnostunut mediasta? Alla löytyvästä listauksesta voit etsiä mediakoulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!
Näyttää 1-20 koulutusta 485 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 485 tuloksesta
1
2
3
4
...
25

Mediakoulutus

Haluatko opiskella alaa, joka antaa sinulle valmiudet toimia monipuolisesti median parissa eri tehtävissä? Mediakoulutuksia on tarjolla useita ja koulutusnimikkeitä suuri määrä.

Media-ala muuttuu koko ajan ja erilaisia työtehtäviä syntyy. Nyt ei esimerkiksi osata kuvitellakaan, millaisia media-alan työtehtäviä on tarjolla 10 vuoden päästä, joten uudenlaisia media-alan työpaikkoja tulee varmasti syntymään. Mediakoulutus siis kehittyy ja tekijöitä tarvitaan myös tulevaisuudessa.

Media-alan osaajalta vaaditaan hyvää kykyä omaksua tietoa sekä ymmärrystä media-alan eri osa-alueista. Teknillisestä osaamisesta, kuten vaikkapa koodauksen perusteiden hallinnasta, on media-alalla hyötyä. Mediakoulutuksen käynyt tietää, mikä media-alalla on uutta ja on aina askeleen edellä.

Mediakoulutus antaa valmiudet saada työpaikka erilaisista mediataloista, lehdistä, tv-kanavilta tai -tuotantoyhtiöiltä, mainostoimistoista, radiosta, yritysmaailmasta – tai oikeastaan mistä vain. Voit toimia vaikkapa yrityksen tiedottajana, perinteisenä toimittajana, tekstisuunnittelijana tai vastata jonkin yrityksen sosiaalisesta mediasta. Tehtävänimikkeitä on varmasti lähes yhtä paljon kuin työpaikkoja.

Mediakoulutus eri oppilaitoksissa

Ammattikorkeakouluopinnot ovat tiettyyn media-alaan suuntautuneita. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja niihin sisältyy jakso käytännön harjoittelua. Mediakoulutus on usein monipuolista ja käytännönläheistä. Alan opinnoissa on mahdollista suuntautua niin journalismiin, televisio- tai elokuva-alaan tai vaikkapa mediatekniikkaan.

Muun muassa seuraavista ammattikorkeakouluista löytyy mediakoulutusta: Turun ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu sekä Arcada. Ammattikorkeakouluissa tittelinä on usein medianomi. Yliopistoista media-alan opintoja tarjoaa ainakin Aalto-yliopisto ja Lapin yliopisto.

Ammatillisesta peruskoulutuksesta media-alan opintoja löytyy muun muassa media-alan perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Media-alalla on lukuisia ammatteja ja ammattiryhmiä, jonka vuoksi alalla tarvitaan sekä moniosaajia että tietyn tekniikan tai taidon erityisosaajia. Ammatillisen koulutuksen tavoitteissa korostuu alan kaikille opiskelijoille yhteinen perusosaaminen sekä laaja valinnaisten opintojen osuus, joka mahdollistaa hyvin erilaisten suuntautumisvaihtoehtojen toteuttamisen.

Media-alaa voi opiskella monessa eri kansanopistossa. Kansanopistoissa mediakoulutus antaa valmiudet toimia media-alan ammatissa tai hakeutua alan jatko-opintoihin. Kansanopistoista löytyy eri opintolinjoja, jotka ovat keskittyneitä tiettyyn alaan kuten esimerkiksi toimittajana toimimiseen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: HEO.fi, haaga-helia.fi, opintopolku.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!