🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Muuntokoulutus: suorita uusi tutkinto vanhan osaamisesi pohjalta

Muuntokoulutus on reitti suorittaa tutkinto ja valmistua uuteen ammattiin käyttäen pohjana jo kertynyttä osaamista. Muuntokoulutus on suunnattu henkilöille, joilla on aiempi korkeakoulututkinto, opistoasteen tutkinto tai muu edellytetty tausta kyseiseen koulutukseen. Muuntokoulutuksen avulla voi laajentaa osaamistaan tai suunnata uraa kasvualoille.

Muuntokoulutuksella voi esimerkiksi suorittaa toisen soveltavan korkeakoulu tasoisen koulutuksen jo olemassa olevan tutkinnon rinnalle. Tyypillistä on myös muuttaa perinteinen insinöörikoulutus muuntokoulutuksen avulla korkeakoulututkinnoksi. Muuntokoulutuksia järjestävät useat ammattikorkeakoulut ympäri Suomea.

Muuntokoulutuksen suorittaminen on tyypillisesti monimuotoista ja opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti elämäntilanteesta riippumatta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma omien aikataulujen sekä aiemman osaamisen pohjalta. Aikaisempia opintoja on muuntokoulutuksessa mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.

Hakeminen muuntokoulutukseen

Muuntokoulutuksiin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Pääsyvaatimukset muuntokoulutuksiin vaihtelavat. Tyypillisesti hakukelpoisuuteen edellytetään jo suoritettu soveltava tutkinto alalta.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: web.centria.fi, oamk.fi,