Näyttää 1-9 koulutusta 9 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-9 koulutusta 9 tuloksesta

Muuntokoulutus: suorita uusi tutkinto vanhan osaamisesi pohjalta

Muuntokoulutus on reitti suorittaa tutkinto ja valmistua uuteen ammattiin käyttäen pohjana jo kertynyttä osaamista. Muuntokoulutus on suunnattu henkilöille, joilla on aiempi korkeakoulututkinto, opistoasteen tutkinto tai muu edellytetty tausta kyseiseen koulutukseen. Muuntokoulutuksen avulla voi laajentaa osaamistaan tai suunnata uraa kasvualoille.

Muuntokoulutuksella voi esimerkiksi suorittaa toisen soveltavan korkeakoulu tasoisen koulutuksen jo olemassa olevan tutkinnon rinnalle. Tyypillistä on myös muuttaa perinteinen insinöörikoulutus muuntokoulutuksen avulla korkeakoulututkinnoksi. Muuntokoulutuksia järjestävät useat ammattikorkeakoulut ympäri Suomea.

Muuntokoulutuksen suorittaminen on tyypillisesti monimuotoista ja opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti elämäntilanteesta riippumatta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma omien aikataulujen sekä aiemman osaamisen pohjalta. Aikaisempia opintoja on muuntokoulutuksessa mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.

Hakeminen muuntokoulutukseen

Muuntokoulutuksiin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Pääsyvaatimukset muuntokoulutuksiin vaihtelavat. Tyypillisesti hakukelpoisuuteen edellytetään jo suoritettu soveltava tutkinto alalta.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: web.centria.fi, oamk.fi, 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!