🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-17 koulutusta 17 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Ohjelmoijan koulutus

Ohjelmoijaksi voi opiskella suorittamalla tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ja valmistua datanomiksi. Korkeakoulutasolla voi suorittaa tietojenkäsittelyn koulutuksen, josta valmistutaan yleisesti joko tradenomiksi tai insinööriksi. Ohjelmoijan koulutus kestää yleensä kolmesta neljään vuotta. Myös yliopistoissa voi opiskella tietoteknisiä tieteitä.

Ohjelmoija työelämässä

Kuten kaikki varmasti tietävät, ohjelmoijista on pulaa. Ohjelmoijan koulutus siis kannattaa.

Ohjelmoijat työskentelevät ohjelmistojen suunnittelun ja toteutuksen sekä kehityksen ja ylläpidon tehtävissä eri yrityksissä. Ohjelmoijia tarvitaan yhä enemmän erilaisissa yrityksissä kaiken digitalisoituessa.

Ohjelmoija ei usein itse kirjoita koodia, vaan tekee ohjelmointia koodaten ohjeiden mukaisesti. Ohjelmoijan työn ytimessä on tietokoneen ohjelmoiminen niin, että se toimisi tietyllä tavalla tarkoituksen mukaisesti.

Asiakaspalvelu ja kouluttamistehtävät voivat niin ikään olla osa ohjelmoijan työtä. Ohjelmoijat tekevät usein töitä myös tiimeissä.

Työn vaatimukset

Ohjelmoijan koulutus on kattavaa ja sen pohjalta ohjelmoija saa tarvittavia tietoja ja taitoja. Oppimista tapahtuu paljon myös työelämässä, eikä jatkokouluttautuminen tai itseoppiminen ole tavatonta alalla. Alalle tulee jatkuvasti uutta ja se kehittyy, joten ohjelmoijan koulutus ei aina pysy ajan tasalla.

Tärkeitä taitoja ohjelmoijalle on ongelmanratkaisukyky, pitkäjänteisyys sekä looginen päättelykyky. Projektiosaaminen on myös eduksi.

Yhteistyötaidot ovat tärkeitä, sillä ohjelmoija saattaa työskennellä osana suurta tiimiä. Ohjelmoijan on osattava kommunikoida työyhteisön jäsenille, jotka eivät välttämättä ymmärrä kaikkea koodauksesta tai tietotekniikasta.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Opintopolku