🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 20 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Personal trainer -koulutus

Personal traineriksi voi opiskella esimerkiksi eri kansanopistojen tai urheiluopistojen järjestämillä koulutuslinjoilla tai koulutuksissa. Myös liikunta-alan ammatillisen tutkinnon jälkeen on mahdollista toimia personal trainerina.

Personal trainer -koulutus sisältää muun muassa ihmisen anatomian ja fysiologian opiskelua, liikuntafysiologiaa ja ravitsemusoppia. Koulutuksessa käydään läpi harjoitusohjelmien suunnittelun tekoa sekä erilaisten urheiluvammojen ennaltaehkäisyä ja kuntoutusta. Personal trainerin koulutuksen sisältö saattaa hiukan vaihdella opistoittain ja osaamisalaopintojen kautta on mahdollista syventää osaamistaan alalla.

Personal trainer työelämässä

Personal trainer -koulutus mahdollistaa työskentelyn monissa eri paikoissa ja tehtävissä. Yleisimpiä työpaikkoja ovat liikunta- ja vapaa-ajan yritykset ja sosiaali- ja terveysalan palvelut sekä muut hyvinvointipalvelut. Tyypillisimmin personal trainer työskentelee esimerkiksi kuntosalilla tai kuntoutuskeskuksissa.

Personal trainer voi työskennellä myös erilaisten projektien parissa asiantuntijana tai suunnitellen projektin toteutusta ammatillisen näkökulman kautta. Personal trainer voi toimia myös yksityisenä yrittäjänä.

Työn vaatimukset

Personal trainerin työ on sosiaalista, joten on tärkeää tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Personal trainerin oma innostunut asenne tarttuu myös muihin, joten iloisuus, positiivisuus ja energisyys ovat hyviä luonteenpiirteitä personal trainerille.

Personal trainer -koulutus keskittyy muiden auttamiseen oli kyseessä sitten kuntoilu, kehonrakennus tai kuntoutus. Auttamishalu ja oikeiden ratkaisujen tekeminen on tärkeää. Personal trainerin on tunnettava ihmisen fysiologia ja osattava antaa oikeita neuvoja faktoihin perustuen. Personal trainerin työ on siis hyvin vastuullista.

Työ saattaa olla hektistä ja fyysisesti raskasta. Omasta jaksamisesta on siis pidettävä hyvää huolta. Personal trainerin on oltava kiinnostunut alasta ja osallistuttava säännöllisesti jatko- ja täydennyskoulutuksiin, jotta on tietoinen alalla tapahtuvista muutoksista ja uusista tuulista.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Kaustisen Evankelinen Opisto, Kauhajoen opisto, Santasport Lapin Urheiluopisto