Opiskelu Sastamalassa

Sastamalassa on sisua

Yrittäjähenkinen Sastamala on noin 25 000 asukkaan kaupunki, josta matkaa Tampereelle on hieman yli 50 kilometriä. Sastamala tunnetaan muun muassa käsityöosaamisen perinteistä sekä urheilumenestyksestä. Haluatko opiskella reippaassa Sastamalassa?
Näyttää 1-20 koulutusta 31 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 31 tuloksesta
1
2

Sastamalassa on valinnanvaraa niin koulutus- kuin harrastuspuolellakin

Läntisellä Pirkanmaalla sijaitseva Sastamala syntyi Vammalan kaupungin sekä Mouhijärven ja Äetsän kuntien yhteenliittymisen myötä. Liki 25 000 asukkaan rauhallisesta ja luonnonläheisestä kaupungista löytyy kattavasti sekä koulutus- että harrastusmahdollisuuksia. Käsityöperinteiden lisäksi Sastamala on tunnettu muun muassa maineikkaasta lentopallojoukkueestaan VaLePa:sta sekä vahvasta kirjallisesta kulttuuristaan. Sastamalasta on erityisen hyvät joukkoliikenneyhteydet Tampereelle ja Poriin.

Koulutustarjonta

Paikkakunnalla lukio-opetuksesta vastaa Vammalan lukio, joka tarjoaa myös tehostettua valmennusta ja opetusta lentopallossa ja salibandyssä.

Sastamalasta löytyy kattavasti ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoja. Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa voi opiskella sosiaali-, terveys- ja liikunta-alaa sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalaa.

Luovalla paikkakunnalla perinteisen käsityöosaamisen arvostus näkyy myös koulutustarjonnassa: Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa voi suorittaa taideteollisuusalan perustutkinnon ja valmistua vaikkapa kultasepäksi tai sisustusartesaaniksi.

Vammalan ammattikoulussa voi opiskella muun muassa auto-, kauneudenhoito- tai rakennusalaa.

Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos, Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos sekä Vammalan ammattikoulu ovat osana SASKY koulutuskuntayhtymää.

Sastamalan opisto tarjoaa kursseja eri puolilla kaupunkia mm. kädentaitojen, kielten, liikunnan ja taiteiden alalta sekä avoimen yliopiston opintoja. Musiikkiopisto vuorostaan antaa taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille.

Asuminen

Vuokra-asuntoja voi tiedustella Sastamalan kaupungilta ja Sastamalan Vuokratalot Oy:stä. Asuntoja vapautuu ympäri vuoden.

Vammalan ammattikoululla ja Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on yhteinen asuntola, joka sijaitsee Vammalan ammattikoulun alueella. Asuntolassa on yhteensä 74 paikkaa. 

Vapaa-aika

Sastamalassa vapaa-aika vierähtää esimerkiksi kuntoliikunnan, kilpaurheilun, ulkoilun ja retkeilyn, kädentaitojen, musiikin, tanssin, kuvataiteen, kielten tai seuratoiminnan parissa. Kymmeniä eri liikuntalajeja voi harrastaa eri puolilla kaupunkia yli 30:ssa urheiluseurassa.

Luontoaktiviteettien ystävälle on alueella tarjolla laaja retkeily- ja lenkkipolkujen verkosto. Sastamala on vesistöjen kaupunki, jossa on hyviä uimarantoja, mainiot kala-apajat sekä veneilymahdollisuuksia.

Sastamalassa sijaitsee myös Ellivuori, yksi Suomen eteläisimmistä laskettelukeskuksista.

Paikkakunnalla toimii myös harrastajateatteri. Vammalan teatterin ohjelmistossa on vuosittain 3-4 näytelmää sekä kesäteatteritoimintaa.

Lähteet: sastamala.fi; sastamalanvuokratalot.fi; visitsastamala.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!